Menu
© McLaren
Nieuws

Toekomst Grote Prijs van Engeland niet veilig, aldus Derek Warwick

0 reacties | 947x gelezen
10-01-2018 16:00

EvDelft | Voormalig president van de Britse coureursclub BRDC, Derek Warwick, zegt dat er geen garantie is dat de Grote Prijs van Groot-Brittannië op de kalender blijft, ondanks dat het land de thuishaven van de motorsport is.

Bron: Crash.net

Voorafgaand aan zijn aftreden als president van de BRDC, afgelopen oktober, overzag Warwick de beslissing van Silverstone om de ontsnappingsclausule in het contract met de Formule 1 te gebruiken, in verband met almaar rijzende kosten. Hoewel de eigenaren van Silverstone hopen op een nieuw contract met de nieuwe eigenaren van de Formule 1, ziet het er voorlopig naar uit dat het circuit in 2019 de laatste Formule 1-race zal organiseren.

Warwick was in gesprek met de Jersy Evening Post en benadrukte tijdens dat interview dat hoewel het Verenigd Koninkrijk een grote plek inneemt in de motorsportwereld - 70% van de Formule 1-teams is gestationeerd in Groot-Brittannië - er geen garantie is dat de Grote Prijs op de kalender blijft.

"De Formule 1-race is te duur. We draaien verlies en daarom hebben we de ontsnappingsclausule gebruikt. Groot-Brittannië is de thuishaven van de motorsport. Betekent dat, dat we altijd een Grote Prijs van Groot-Brittannië zullen hebben? Absoluut niet. Natuurlijk willen we die wel en op Silverstone houden, maar het moet wel financieel haalbaar blijven, zodat we in elk geval genoeg geld overhouden voor investeringen in het circuit zelf. We kunnen dat niet onder het huidige contract", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Liberty Media wil graag de Grote Prijs van Groot-Brittannië op de kalender houden, maar heeft een voorkeur voor het organiseren van een race in de straten van Londen, als één van de 'bestemmingssteden', waar het mediabedrijf zo gek op is. Londen was gastheer van het F1 Live evenement in juli, afgelopen jaar, voorafgaand aan de Grote Prijs op Silverstone. De burgemeester van Londen heeft al laten weten dat hij graag luistert naar wat Liberty aan voorstellen heeft liggen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;