Menu
© Force India
Achtergrond

Coureurs en bijgeloof - de zes beste amuletten van coureurs (deel 3)

10 reacties | 6342x gelezen
10-01-2018 08:17

EvDelft | Gezien het onherroepelijke gevaar waarin zij altijd verkeren, en hun onlesbare dorst voor succes, is het niet verrassend dat veel coureurs bijgelovig gedrag vertonen, vaste rituelen hebben en andere zaken hebben zoals amuletten. Hier volgen zes van de meest memorabele gevallen.

Bron: Formula1.com

Sergio Pérez: heeft de paus aan zijn zijde.

Het copyright van deze foto ligt bij Formula1.com

Veel coureurs hebben kleuren en berichten op hun helm die belangrijk voor hen zijn, maar Sergio Pérez, coureur voor Force India, is een stapje verder gegaan. Hij heeft ervoor gezozen zijn auto te personaliseren voor goed geluk.

Hij is toegewijd Rooms Katholiek en de Mexicaan heeft een foto van paus Johannes Paulus de tweede aan de binnenkant van zijn cockpit, nadat hij die jaren geleden in Italië heeft mogen ontmoeten.

Pérez: "Ik heb deze foto in mijn auto omdat hij in het begin van deze eeuw de rug van mijn hand aanraakte. Het voelt alsof ik met hem verbonden ben. En hoewel hij inmiddels niet meer leeft, voel ik die verbintenis nog steeds. Hij is iemand die ik echt vertrouw en ik voel dat hij bij mij is. Het is voor mij erg belangrijk dat hij bij mij in de auto is - het geeft me extra kracht."

Voormalig teamgenoot Nico Hülkenberg had, in tegenstelling tot een foto van de paus, ooit een tekening van stripheld Johnny Bravo in zijn auto - maar het is zeer waarschijnlijk dat dat een grapje was van een monteur.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;