Menu
© Force India
Nieuws

Force India zegt dat Esteban Ocon net zo goed is als Max Verstappen

4 reacties | 2369x gelezen
09-01-2018 10:00

EvDelft | Force India is in de volle overtuiging dat zij met Esteban Ocon een coureur hebben die net zo goed is als Max Verstappen, die voor Red Bull rijdt.

Bron: PlanetF1.com

Hoewel veel van de focus in de Formule 1 op Max Verstappen is gericht, en de manier waarop hij rijdt, heeft Ocon in zijn eerste volledige seizoen bewezen dat er terdege rekening met hem moet worden gehouden. De Fransman maakte in 2016 zijn debuut bij Manor, tijdens de Grote Prijs van België, en kwam in 2017 bij Force India terecht, waar hij in 18 van de 20 races in de punten wist te rijden.

Daar komt bij dat Ocon niet snel zijn voet van het gas haalt, zoals hij bewees in Bakoe en met name in België, toen hij wiel-aan-wiel gevechten had met zijn teamgenoot Sergio Pérez. De jonge coureur, die onder contract staat bij Mercedes, kan een naam zijn om rekening mee te houden, net als Verstappen.

Otmar Szafnauer, de commercieel directeur van Force India, liet desgevraagd weten: "Het is niet echt vergelijkbaar tussen Max en mij, omdat we in verschillende auto's rijden. Maar Max heeft een heel goed contract getekend bij Red Bull en wij hebben Ocon voor een habbekrats. Ik denk dat hij helemaal niets onder doet voor Verstappen. De eerste keer dat we hem lieten testen, wisten we al dat hij heel speciaal was."

"Hij begrijpt de auto en hij heeft er een geweldige controle over. Hij kan heel snel de grenzen van de wagen vinden en beschrijft wat hij voelt. Hij weet ook wat hij wil en daar komt bij dat hij voor zijn leeftijd heel volwassen is. Ik denk dat zijn beste prestatie is dat hij zich constant verbetert. Als je ziet waar hij in het begin van 2017 stond en waar hij nu is, heeft hij zich op alle vlakken verbeterd. Hij blijft Sergio op de hielen zitten. We weten op zaterdag nooit wie van de twee sneller zal zijn", aldus Szafnauer.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Helemaal eens met het potentieel van Ocon. is een mega talent, die een mega debuutseizoen heeft gedraaid. Bijna foutloos, zeer constant. Daar mag FI heel blij mee zijn die te mogen hebben, voodat hij naar mercedes (of ferrari?) verkast om net zoveel centen als Max te verdienen.

''Helemaal niet onderdoen'' voor max, lijkt me wel een beetje overdreven opmerking, aangezien hij nog geen podium heeft gezien, zn team maat goed bijhoudt, maar nog niet constant verslaat en nog niet de genialiteit van inhalen of regenrijden laten zien zoals Max dat deed.

Maar zal zeker een geducht tegenstander van max worden en blijven, zeker als hij en nog snellere auto krijgt dan die FI.

0 09-01-2018 11:49:48
Binatang
Silver Member

Ocon is zeker degene die Max al eens heeft weten te verslaan, maar daarbij moet je wel opmerken dan Max toen een rookie was en Ocon al enige tijd niet meer.

Toch is Ocon een mooie aanwinst voor de toekomst. Heerlijke coureur, maar helemaal gelijkwaardig aan Max zou ik nu niet willen zeggen.

0 09-01-2018 13:00:48
f1stevie
Silver Member

om te vergelijken moeten ze over hetzelfde materiaal beschikken...
wat ik al van Ocon gezien heb vind ik schitterend en Max is zeker niet het enige opkomend talent...

0 09-01-2018 18:57:46
vnons
Senior Member

Max en Esteban waren zoals gezegd in de Formule 3 tijd erg aan elkaar gewaagd , daar moet je dan wel bij vermelden dat het materiaal waar Esteban toen mee reed een stuk sneller was dan de auto van Max en dus denk ik dat Esteban een hele goede coureur is ,maar... nog niet zo snel als Max zonder gelijk met een roze bril te kijken .
ook uit de racewereld komen die signalen wel door dat oud coureurs Ocon goed vinden rijden maar niet aan het niveau van Max kan tippen .
en zet Ocon in een Mercedes dan krijg je dezelfde verhouding als in de Formule 3 en is er weer geen goed vergelijk .
Als ze allebei dezelfde auto zouden rijden dan denk ik (persoonlijke mening) dat Max toch echt de betere is .

0 10-01-2018 15:41:11
;