Menu
© Haas F1
Nieuws

Günther Steiner vindt motorreglement voor 2021 een goed concept

0 reacties | 1787x gelezen
09-01-2018 06:00

EvDelft | Terwijl de meeste motorleveranciers in de Formule 1 hun twijfels hebben over de motorreglementen van 2021 en verder, denkt Günther Steiner, teambaas van Haas, dat het de goede kant op gaat.

Bron: TheDrive.com

Volgens hem is het voorstel goed in de buurt van was de fans, en enkele teams, willen. In tegenstelling tot Mercedes en Ferrari, heeft Haas niet ongelimiteerd geld om in he team te stoppen, en het is daarom voorstander van goedkopere en simpelere motoren. Echter, om het proces te perfectioneren, laat Steiner weten dat er wel nog wat aan geschaafd moet worden. Overigens is Steiner de enige teambaas die het durft zich uit te spreken ten faveure van de nieuwe motorreglementen.

"Ze hebben geprobeerd de motoren luider, goedkoper en gelijkwaardiger te maken. Ik denk dat het basisidee heel goed is. Nu moeten met de hulp van de technici de details worden bijgeschaafd maar ik denk niet dat het concept erg veel zal veranderen. Hopelijk komen we er met zijn allen uit", aldus Steiner.

De anderen, zoals Mercedes, Renault en vooral Ferrari, hebben gezegd dat ze het huidige concept willen houden zoals het is. Zij zijn van mening dat het laten verdwijnen van zaken zoals de MGU-H, het alleen maar ingewikkelder wordt sommige zaken te herontwikkelen. Echter, deze MGU-H is zeer duur en storingsgevoelig en de kleinere teams, zoals Haas, zullen voorstander zijn van de nieuwe reglementen.

"Er moet en compromis zijn tussen wat de fans willen - zoals geluid en nieuwe motorleveranciers. Dat is wat de fans willen. De kosten zijn belangrijk voor nieuwkomers maar ook voor oudgedienden. Maar vooral voor teams, zoals wij, die motoren moeten kopen. Het is iets wat we in de Formule 1 moeten doen om die beter te maken", besloot de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;