Menu
©
Achtergrond

Coureurs en bijgeloof - de zes beste amuletten van coureurs (deel 2)

11 reacties | 6710x gelezen
09-01-2018 00:01

EvDelft | Gezien het onherroepelijke gevaar waarin zij altijd verkeren, en hun onlesbare dorst voor succes, is het niet verrassend dat veel coureurs bijgelovig gedrag vertonen, vaste rituelen hebben en andere zaken hebben zoals amuletten. Hier volgen zes van de meest memorabele gevallen.

Bron: Formula1.com

Alberto Ascari: altijd met zijn blauwe helm.

Het copyright van deze foto ligt bij Formula1.com

In de vroege jaren van het wereldkampioenschap Formule 1 lag het gevaar bij elke bocht. Coureurs waren veel meer bijgelovig dan tegenwoordig - of kwamen er meer voor uit. Maar zelfs gezien de maatstaven van die tijd, was Alberto Ascari héél erg bijgelovig.

De tweevoudig wereldkampioen deed alles wat je van een bijgelovig persoon mag verwachten: hij vermeed zwarte katten, en hield zich op een afstand van ongeluksnummers. Ook mocht niemand het kistje aanraken waarin zijn lichtblauwe helm zat.

Gezien het laatste, is het enorm ironisch dat hoe Alberto Ascari tijdens die beroemde test op Monza in 1955 om het leven kwam. Bovendien was het op exact dezelfde dag in de maand als zijn vader en hij had dezelfde leeftijd als zijn vader, die ook tijdens een onschuldige test verongelukte.

Enkele dagen voorafgaand aan de test was Ascari met zijn Ferrari in Monaco de haven ingereden en hij kwam er ongeschonden uit. Geruchten willen dat zijn helm gerepareerd werd ten tijd dat hij in Monza in de auto van Eugenio Castellotti stapte - en diens witte helm opzette. In de chicane die nu 'Ascari' heet (toen alleen een linker bocht), verloor hij de controle over het stuur van de sportwagen en verongelukte.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;