Menu
© McLaren
Nieuws

Derde titel eerste prioriteit voor Fernando Alonso

2 reacties | 1221x gelezen
08-01-2018 08:00

EvDelft | Fernando Alonso mag dan plannen hebben om meer races te rijden buiten het Formule 1-kampioenschap om, maar hij laat tevens weten dat hij zijn focus blijft houden op zijn huidige team.

Bron: GrandPrix.com

Vorig jaar reed de 36 jaar oude coureur tot verbazing van vriend en vijand in de Indy 500, ten koste van de Grote Prijs van Monaco. Momenteel is hij bezig met voorbereidingen voor de 24 uur van Daytona. Hij maakt er geen geheim van dat het zijn grote wens is de triple crown te winnen: Monaco, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans. Echter, hij zegt dat de Formule 1 zijn grootste aandacht krijgt.

"Natuurlijk richt ik me eerst en vooral op de Formule 1. Het doel is en blijft mijn derde wereldtitel te behalen. Met de motor van Renault, waarmee McLaren het komende seizoen zal rijden, zullen we een stuk verder voorin te vinden zijn. Deze race, in Daytona, is de eerste stap die ik neem naar de langeafstandsracerij en ik hoop natuurlijk dat ik het leuk vind, want Le Mans is ook iets wat op mijn verlanglijstje staat", aldus de Spanjaard.

"Als Le Mans dit jaar goed uitpakt, zou het geweldig zijn en dan ben ik in 2019 weer in de Indy 500 te vinden", voegde hij toe.

Over de NASCAR liet hij het volgende weten: "Deze auto's vragen een speciale manier van rijden en daar moet je veel tijd in stoppen. Die tijd heb ik niet. Maar na de 24 uur zal ik zeker de NASCAR in de gaten houden - vanachter de televisie. Dichterbij kom ik niet", lachte Alonso.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

dan denk ik dat hij zich maar beter toelegt op de races rond de F1,
want met MClaren -Renault zie ik hem niet meer WK worden....
Allonso is nu eens een typisch geval van verkeerde keuze, hij geeft voor het geld gekozen en krijgt daar nu de gevolgen van, had Allonso nu bij Mercedes , Ferrari of red-bull gezeten had ik hem nog een kans geheven om zijn 3de WK te pakken...MClaren komt er wel, maar tegen die tijd zal het te laat zijn voor Allonso vrees ik!

1 08-01-2018 08:54:33
Sicko
Gold Member

Helemaal met je eens. Alonso hebben we steeds zien kiezen voor het grote geld en niet voor een tam dat de mogelijkheid heeft om met hem F1-wk te worden. Eigenlijk vind ik hem inmiddels een aantal jaren te oud voor de F1. In de basis interesseert het hem naar mijn mening geen ene bal meer of hij nog een keer wk wordt. Als hij die 40 miljoen dollar per jaar maar binnen harkt, zal het hem verder worst wezen.

08-01-2018 18:14:36
;