Menu
© Mercedes
Nieuws

Bernie Ecclestone zegt dat de Formule 1 Ferrari nodig heeft om te overleven

4 reacties | 1307x gelezen
05-01-2018 16:00

EvDelft | Bernie Ecclestone, voormalig hoofd van de Formule 1, zegt dat als Ferrari zich uit de sport terugtrekt, de Formule 1 dat niet zal overleven.

Bron: FoxSportsAsia.com

Ferrari is, evenals Mercedes en Renault, niet blij met de voorgestelde motorreglementen voor 2021 en verder en Ferrari heeft al enkele malen gedreigd uit de Formule 1 te stappen als deze reglementen door worden gedrukt. Ecclestone is van mening dat Ferrari die dreigementen waar zal maken omdat volgens hem Sergio Marchionne, de president van Ferrari, alleen het beste wil voor zijn bedrijf.

"Sergio kan zonder de Formule 1 leven. Hij is alleen geïnteresseerd in zaken. Als Marchionne niet leuk vindt wat hij ziet, zal hij alleen oog hebben voor de zakelijke mogelijkheden. Ik ben bang dat Ferrari zonder de Formule 1 wel kan overleven, maar andersom lukt niet", aldus Ecclestone.

"In het verleden heb ik wel eens mijn verontschuldigingen gemaakt aan de organisatie. Ze betaalden voor de oude Formule 1 en Mercedes won alles. Nu willen ze weer waar voor hun geld. Ferrari was slim genoeg naar de andere teams te kijken en goede mensen binnen te halen", aldus de Brit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

Deze man is op tijd vertrokken.
Met zulke infantiele seniele uitspraken is het bewijs geleverd!!

0 05-01-2018 23:59:22
Sicko
Gold Member

De fabrieksteams zien de bui al hangen. Hun macht wordt terug gebracht naar normale proporties.

Nieuwe leveranciers gaan goedkopere motoren aanbieden. Dus Mercedes-Ferrari-Renault raken hun klantenteams kwijt. Met name Ferrari en Mercedes krijgen hun verdiende loon voor het simpelweg weigeren om motoren aan Red Bull te leveren. Ze zijn zo bang dat het grote prijzengeld aan hun neus voorbij gaat.

De F1 kan prima voortbestaan zonder Ferrari (en zonder Mercedes, Renault). Hoe mooi zal het straks worden dat teams gaan rijden met Aston Martin, Cosworth, Porsche, BMW, wellicht VW/Audi? En een Amerikaanse motor voor Haas zou helemaal stoer zijn. Bij de start van het eerste F1-seizoen zonder Ferrari zijn ze ook meteen vergeten.

2 06-01-2018 09:47:55

Ja, ik wil een echte ouderwetse Offenhauser achterin die Haas...
Maar een Chevrolet zou ook leuk zijn. :)

06-01-2018 15:34:55
f1stevie
Silver Member

als de auto-merken zich terug trekken uit de F1 is het gedaan met de F1.... wie denk je dat er handenvol geld in de motoren pompt voor de F1 ... idd de automerken en fabrieks-teams .... een losse motor-leverancier zal nooit dit erin pompen en gaan je standaard motortje geven elk jaar opnieuw en dit zonder enige update enzo... zo zal de F1 doodbloeden langzaam maar zeker!

06-01-2018 18:12:51
;