Menu
© Williams
Nieuws

De halo: een gewichtig probleem

1 reactie | 1469x gelezen
04-01-2018 20:00

EvDelft | Zoals inmiddels bekend mag zijn, heeft de FIA per 2018 de halo verplicht gesteld op de Formule 1-auto's.

Bron: SkySports.com

Alle teams hebben hiermee te maken en de implementatie ervan zorgt voor de nodige problemen. De ingenieurs hebben rekening te houden met de verstoring van de luchtstroom, maar belangrijker: met het gewicht.

Waar eerder verhalen gingen dat de halo met bevestigingspunten minimaal 10 kilo zou wegen, is inmiddels bekend geworden dat de hele constructie maar liefst 14 kilo weegt.

Dat houdt in, dat de teams hun coureurs onder druk zullen zetten zoveel mogelijk gewicht te verliezen, omdat de FIA de auto's een minimum gewicht oplegt dat maar 5 kilo hoger is dan vorig jaar.

Nico Hülkenberg liet al weten dat Renault hem heeft gevraagd verder op dieet te gaan. Romain Grosjean grapte dat als hij nog meer gewicht moest kwijtraken, hij beter een arm of been kan laten amputeren.

Uiteindelijk zal de halo een direct visueel contract vormen met de auto's van 2017. Voor de rest zullen de auto's van 2018 waarschijnlijk niet veel anders zijn dan die van het afgelopen seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Oplossing: Het gewicht van de wagen inclusief rijder moet minimaal 100kg méér zijn dan het minimum gewicht nu. Dan zouden alle wagens met rijder hetzelfde wegen en is het gewichtsvoordeel van een lichte coureur er niet meer. Zal de races ten goede komen.

0 06-01-2018 08:57:11
;