Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes is zich bewust van de dreiging van Ferrari en Red Bull

3 reacties | 1078x gelezen
04-01-2018 12:00

EvDelft | Het zou zo maar kunnen zijn dat Mercedes de normale manier van ontwikkelen die zij hebben achter zich gaan laten en net als Ferrari, McLaren, Red Bull, Renault en bijna alle andere teams de auto dit jaar anders aanpakken.

Bron: SkySports.com

Technisch directeur James Allison, die van origine specialist ærodynamica is, liet doorschemeren dat het team iets anders gaat proberen toen hij zei dat Mercedes iets met een beetje milder temperament aan het bouwen was.

Toto Wolff: "We willen de diva behouden, maar het onvoorspelbare karakter niet."

Simpel gezegd betekent dat dat de auto niet met kleine wijzigingen in de afstellen grote verschillen in de neerwaartse druk zal geven. Echter, de geleverde neerwaartse druk zal makkelijker te behappen zijn voor de coureur tijdens de verschillende afstellingen, rijhoogtes en banden. Ferrari en Red Bull doen dat al langer, en Mercedes zal zich daar dus wellicht bij gaan voegen.

Dat betekent wellicht dat de W09 een kortere wielbasis zal hebben. De W08 was de langste Formule 1-auto van het veld in het afgelopen seizoen en was derhalve ook de zwaarste - sterker nog, de auto was zwaarder dan het minimum gewicht voorschreef. We kunnen verwachten dat de W09 op het minimum gewicht zit van de reglementen aan het begin van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

Dus, iedereen denkt dat die teams gaan vechten voor de titel? Niemand denkt aan stoffel? Denk deraan, indertijd,in de gp2, heeft hij ook in zen tweede jaar de titel gepakt. maja, ik ben al blij, as ie nu max achter zich kan late ;-)

2 04-01-2018 14:36:14
DeDas
Senior Member

@bengelke, Ik hoop van harte dat McLaren weer vooraan mee kan doen komend jaar. Maar denk dat 't te vroeg is om al voor de titel mee te doen.
Als McLaren ook weer op 't podium kan komen en Renault zelf ook stappen maakt, dan kunnen we 5 teams hebben die voor 't podium strijden. Misschien niet alle 5 direct voor de winst, maar goed. Da's in elk geval vooruitgang!

04-01-2018 15:17:50
ascona
Junior Member

Inderdaad, niemand denkt aan Stoffel. Dat zegt toch al genoeg?

04-01-2018 16:42:16
;