Menu
© GPF1
Nieuws

Volgens Charlie Whiting zijn de teams schuldig aan minder inhaalacties en niet de auto's

10 reacties | 2762x gelezen
03-01-2018 21:00

EvDelft | Charlie Whiting heeft de nieuwe reglementen in de Formule 1 verdedigd. Volgens hem is het grootste probleem in de sport de competitiviteit van de teams in het middenveld.

Bron: GrandPrix.com

Veel teams en coureurs lieten weten dat in 2017 de auto's sneller ware, maar dat inhalen automatisch moeilijker is geworden.

Daniel Ricciardo zei: "De bredere auto's zien er geweldig uit en ze geven ons veel meer grip, maar omdat ze meer ruimte innemen op het circuit, betekent dat ook dat je minder schone lucht hebt, waardoor volgen moeilijker wordt."

Charlie Whiting is het daar dus niet mee eens.

"Ik denk niet dat het racen het probleem is, en ik denk al helemaal niet dat de auto's het probleem zijn. Het grootste probleem is dat we dit jaar drie teams hadden die vooraan rijden, namelijk Mercedes, Ferrari en Red Bull. Zij zijn duidelijk sneller dan de rest. Ik denk dat als het races op zich slecht was geweest, het komt omdat sommige teams hun huiswerk beter hebben gedaan dan anderen. En dat is niets nieuws in de Formule 1", aldus Whiting, de racedirecteur van de sport.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;