Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton verwacht sterkere Sebastian Vettel in 2018

1 reactie | 717x gelezen
30-12-2017 16:00

EvDelft | Lewis Hamilton verwacht een grote reactie van Sebastian Vettel in 2018 nadat de Duitser na een aantal zware races het kampioenschap misliep.

Bron: F1i.com

De coureur van Ferrari had aan het begin van het seizoen een goede auto en leek de drie jaar durende hegemonie van Mercedes te breken, maar verschillende fouten en problemen met de betrouwbaarheid in Aziƫ zorgden voor een achterstand die Vettel uiteindelijk niet meer goed wist te maken. Met nog twee races te gaan wist Lewis Hamilton de titel te pakken.

Hij denkt echter dat zijn tegenstander geleerd heeft van wat er afgelopen seizoen is gebeurd en dat die sterker terug zal komen en dat Lewis terdege rekening moet houden met Sebastian.

"Ik ga je niet vertellen wat ik heb geleerd, maar je kunt het wel zien. En ik neem aan dat jullie ook hebben geleerd van Sebastian. Hij zou daar zijn voordeel mee moeten doen. Hij zal, net als wij allemaal, moeten leren van zijn ervaringen. Ik heb jaren gehad zoals hij dit seizoen had. Hij heeft ook jaren gehad met veel betrouwbaarheid en een aantal titels achter elkaar behaald. Ik kan me voorstellen dat hij dan volgend jaar ijzersterk terug komt", aldus Hamilton.

De viervoudig wereldkampioen zal zijn aanpak volgend jaar hetzelfde houden als dit seizoen, en geen centimeter zal toegeven aan de druk van zijn rivalen.

"Als je druk voelt, word je zwakker. Je moet gewoon je voet op het gas houden en de druk op de ketel houden. Je mag geen tekenen van zwakte tonen, want dan maak je het jezelf alleen maar moeilijker", besloot de Brit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Zowel Hamilton als Vettel hebben hun kampioenschappen behaald in oppermachtige wagens. Hebben ze niet de beschikking over zo'n wagen dan blijken ze middelmatige rijders te zijn. Een sterkere Vettel in 2018 verwachten, heeft een zeer hoog hilarisch gehalte.

0 31-12-2017 18:14:09
;