Menu
© Sauber
Nieuws

Wehrlein betreurt dat zijn beste races niet zijn opgevallen

1 reactie | 1866x gelezen
30-12-2017 14:00

EvDelft | Pascal Wehrlein zegt dat het nadeel dat Sauber in 2017 had ten opzichte van de rest van het startveld, vooral in de tweede helft van het seizoen, ervoor heeft gezorgd dat zijn beste races onopgemerkt bleven.

Bron: F1i.com

De Duitser wist zijn team te besparen dat het het seizoen zonder een enkel punt af zou sluiten. Hij wist in Spanje en in Azerbeidzjan in de top tien te finishen. Echter, de eigenaren van Sauber waren ondankbaar en zetten Wehrlein aan de kant, terwijl de andere coureur, Marcus Ericsson, die geen enkel punt wist te behalen sinds hij tijdens de Grote Prijs van Italië in 2015 negende werd, mocht blijven. Wehrlein wordt vervangen door Charles Leclerc, die uit het opleidingsprogramma van Ferrari komt.

Pascal: "Wat betreft resultaten was de Grote Prijs van Spanje mijn beste race, maar in de tweede helft van het seizoen reed ik nog beter. Het was echter niet te zien. Zelfs als ik een heel goede race reed in de tweede helft, viel het niet op. Bijvoorbeeld in Suzuka werd ik door de coureur die direct vóór mij finishte, op een ronde gezet. Ik ben wel erg blij met mijn vijf punten. Niet alle races waren zo goed als ik had gewild, maar ik denk dat ik gedaan heb wat ik kon."

Hij is pas 23 jaar oud en blijft onder contract bij Mercedes. Een terugkeer naar de Formule 1 sluit hij niet uit, maar er is grote kans dat hij volgend jaar in de DTM rijdt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Zeker zijn de prestaties van Wehrlein opgemerkt en dan met name door Mercedes. Daarom geen plek voor Wehrlein in de F1-Mercedes omdat Mercedes geen herhaling wenst van 2016 toen Rosberg hun eerste rijder versloeg.

0 31-12-2017 18:02:10
;