Menu
© Haas F1
Nieuws

Romain Grosjean verwacht dat rangorde middenveld verandert

2 reacties | 1847x gelezen
30-12-2017 10:00

EvDelft | Romain Grosjean denkt dat een 'supersterk' McLaren en een snel ontwikkelend Renault beiden de kans hebben de verrassing te zijn van het seizoen 2018.

Bron: PlanetF1.com

De afgelopen jaren waren redelijk voorspelbaar met Mercedes aan kop, gevolgd door Ferrari en Red Bull, en daarachter Force India. Echter, Grosjean is van mening dat de strijd in het middenveld extreem spannend zal worden nu McLaren met motoren van Renault gaat rijden in de komende jaren.

"McLaren wordt volgend jaar heel sterk. Ze hebben bovendien een groot budget en willicht de grootste fabriek in de Formule 1. De motor van Renault is degelijk. Hoewel er afgelopen seizoen wat problemen waren met de betrouwbaarheid, is de motor sterk genoeg. Renault heeft het aardig voor elkaar en ontwikkelt zich erg goed. Het team heeft een voorsprong op ons", aldus de Fransman.

"De vraag is alleen wat Force India, Williams, Toro Rosso en wij gaan doen."

Grosjean weet niet zeker waar Haas volgend jaar in het middenveld rijdt, maar wil dat zijn team zich concentreert op zichzelf en niet teveel wordt afgeleid door wat de andere teams doen.

"Sommige teams zullen een mindere motor hebben, dus het ene team zal slechter presteren en het andere beter. Ik denk dat de beste aanpak is dat we ons op onszelf richten. We weten wat onze zwakke punten zijn en die moeten we aanpakken. We moeten zeker zijn dat we nieuwe onderdelen hebben, wanneer die komen, en dat ze werken. Dat betekent dat we niet drie maanden verspelen aan het brengen van onderdelen die niet werken", besloot Grosjean.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Dat Haas zich niet verbetert, kun je ook op het conto van de uitontwikkelde en uitgerangeerde Grosjean zetten. Er zijn zat betere coureurs beschikbaar. Zelfs Danica Patrick zou voor Haas al een giga-verbetering zijn. Haas, doe iets!

0 30-12-2017 12:58:14
Addy B
Senior Member

@Sicko

Patrick zou in ieder geval meer sponsors aantrekken.

de meeste mensen hier in Amerika,
nemen haar ook niet echt serieus.

Marketing machine...

Ze raced nu zo'n 17 jaar in diverse klassen,
en heeft wel geteld EEN overwinning behaald in 2008.

Wat dat betreft heeft ze al wel een voorsprong om Romain

0 30-12-2017 13:20:40
;