Menu
© Renault
Nieuws

Cyril Abiteboul geeft Flavio Briatore de schuld van achterstand in motoren

4 reacties | 1699x gelezen
29-12-2017 14:00

EvDelft | Cyril Abiteboul, hoofd van de Formule 1-afdeling van Renault, zegt dat het nadeel dat de motoren van Renault hebben ten opzichte van Mercedes, veroorzaakt zijn door een beslissing van meer dan tien jaar geleden, genomen door Flavio Briatore.

Bron: F1i.com

Sinds de Formule 1 gebruikt maakt van de hybride V6 turbomotoren zijn er al veel verschillende verklaringen gegeven waarom Renault vermogen tekort komt op de krachtbronnen van Mercedes en Ferrari. In het verleden heeft de Franse fabrikant te maken gehad met problemen over de rijdbaarheid van de motoren, een te agressieve aanpak voor de oplossing van de problemen, tekort aan materialen van cruciale componenten en verschillende ontwerpfouten.

Kennelijk is de grote boosdoener bij Renault nu opeens de man die meer dan 10 jaar geleden bij Renault aan het roer stond, veroorzaakt door een verkeerde beslissing die toen is genomen.

Abiteboul: "Virý-Châtillon is een team dat opnieuw moet worden opgebouwd en waar iedereen opnieuw moet leren samenwerken. We betalen nog steeds de prijs voor de beslissing van Flavio Briatore, uit 2007, om honderden mensen te ontslaan toen de motoren niet meer mochten worden ontwikkeld. Mercedes bijvoorbeeld, deed dat niet, en bleef hard aan het werk. Ilmor werd benaderd en er werd door Mercedes geïnvesteerd in en structuur waarbij verschillende projecten werden opgestart over wat de mogelijke toekomst van de Formule 1 zou zijn."

De Fransman zie daarom twee verschillende zaken die verklaren wat het verschil is tussen Mercedes en Renault, wat betreft de motoren.

"Sinds ik in 2014 aan de leiding ben gekomen, heb ik 100 mensen aangenomen in Virý. De structuur is verbeterd en de verantwoordelijkheden zijn opnieuw verdeeld. De mensen moeten samenwerken en begrijpen wat er bedoeld wordt zonder dat er gesproken wordt", aldus Abiteboul.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Oké, dus je ben in 2014 bij het team gekomen... Het is nu 2017, dat is drie jaar verder (of vier, als dat begin 2014 was). En dan weet je nu pas dat Flavio het probleem was? En in die tijd heb je maar 100 mensen aan kunnen nemen?

0 29-12-2017 16:01:39
Nafta
Senior Member

Ik heb het al eens eerder gezegd. Deze gast is een omhooggevallen blaaskaak. Zijn c.v. voordat hij deze positie bij Renault kreeg was nou niet echt je van het...

0 29-12-2017 18:06:48
JanTod
Silver Member

Geef hem het voordeel van de twijfel. Zijn goede wil is er en nu maar hopen dat hij komend jaar met een competitieve motor komt, en we Stoffel en max om de eer zien strijden

Groetsels,

Jan Tod

0 29-12-2017 21:57:10
Sicko
Gold Member

Ik vind het verbazend dat nog steeds Abiteboul hoofd-F1 bij Renault is. Hij is direct verantwoordelijk voor de slechte motoren van de afgelopen jaren. Bij elk ander bedrijf zou hij al gepiepeld zijn.

0 30-12-2017 12:47:47
;