Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas verwacht ærodynamische verbeteringen in 2018

9 reacties | 1985x gelezen
29-12-2017 08:00

EvDelft | Günther Steiner heeft laten weten dat de ærodynamische ontwikkeling voor Haas volgend jaar beter en consistenter zal zijn. Het team is bezig met het uitbreiden van het personeelsbestand.

Bron: ESPN.co.uk

Haas heeft een nauw samenwerkingsverband met Ferrari, waaronder een motor, en werkt verder nauw samen met de Italiaanse ontwerpers van Dallara. Het team is echter sinds 2015 bezig met het opbouwen van haar eigen afdeling ærodynamica. Toen hem werd gevraagd of dat de grootste afdeling is voor groei voor Haas, liet Steiner het volgende weten.

"Zeker. We begonnen vorig jaar mensen aan te nemen en er zit meer aan te komen. Er zijn nu al meer mensen dan vorig jaar aan het werk. Toen we begonnen hadden we niet genoeg mensen omdat we net begonnen waren. Onze afdeling ærodymanica zou volgend jaar beter en meer consistent moeten opereren."

Ondanks een beter tweede seizoen en meer punten dan het eerste jaar van het team, kon Haas zich in de positie voor het kampioenschap voor constructeurs niet verbeteren ten opzichte van 2016. Steiner is daar teleurgesteld over.

"Ik denk dat we het in 2017 beter deden dan in 2016, maar we hebben dat niet kunnen laten zien. We hebben dan wel meer punten, maar we staan op dezelfde plek. Acht punten meer en we hadden helden geweest. Als je zesde wordt in je tweede jaar in de Formule 1, had dat heel wat geweest, maar we werden weer achtste. We hebben progressie geboekt, en de competitie was sterk. Er zijn geen slechte teams meer in de Formule 1 en dat is goed. Het is moeilijk maar competitief. Ik ben blij met de progressie maar teleurgesteld dat we onze positie niet hebben kunnen verbeteren", aldus de teambaas.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;