Menu
© Red Bull
Nieuws

Lance Stroll vindt dat hij resultaten voor zich heeft laten spreken

0 reacties | 787x gelezen
28-12-2017 16:00

EvDelft | Heeft 'de slechtste nieuwkomer in de geschiedenis van de Formule 1' de criticasters de mond gesnoerd? Lance Stroll vindt dat hij na het behalen van 40 punten in zijn eerste seizoen in de Formule 1 heeft bewezen van wel.

Bron: F1i.com

Landgenoot Jacques Villeneuve had in de eerste helft van het afgelopen seizoen geen goed woord over voor Stroll. Hij was van mening dat de 19 jaar oude coureur 'de slechtste nieuwkomer in de Formule 1' was die hij ooit heeft gezien. Inderdaad lag Stroll onder een vergrootglas toen het seizoen in Melbourne van start ging. Velen waren van mening dat de Formule 1 voor de rijke jongeling te hoog was gegrepen en dat hij zijn plekje te danken had aan de miljarden van zijn vader.

Ondanks een moeilijke start bleef de jongeling koel en deed zijn uiterste best zichzelf te verbeteren. In Canada reed hij voor het eerst in de punten, waarna hij in Bakoe vriend en vijand verbaasde met een podiumplek. Meer punten volgden in Oostenrijk en Italiƫ en in Aziƫ. Daarmee bevestigde hij dat hij het wel kan. De coureur van Williams liet echter weten dat zijn motivatie nooit geweest is om te bewijzen dat de zwartkijkers het mis hadden, maar dat hij zichzelf wilde bewijzen dat hij in de Formule 1 thuishoort.

"Het is niet om iemands ongelijk te bewijzen. Het is om te bewijzen dat ik het wel kan. Ik denk dat ik mijn best heb gedaan en dat ik het kan. Het heeft voor mij niets veranderd, ik ben nog altijd dezelfde persoon die ik acht maanden geleden was. Ik heb het soms zwaar. Het was een goed seizoen, we hebben een paar mooie resultaten behaald en zelfs records gebroken", aldus de Canadees.

"Ik weet waar we staan in de eindstand van het kampioenschap en met mijn 40 punten, daar had ik aan het begin van het seizoen zeker voor getekend. Natuurlijk zijn er dingen waar ik van de winter aan moet werken. Ik wil volgend jaar beter presteren. Meer ervaring helpt me daarbij. Maar voor een eerste jaar, ben ik helemaal niet ontevreden", aldus Stroll.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;