Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton zegt dat er grote problemen zijn bij Mercedes

3 reacties | 2557x gelezen
28-12-2017 12:00

EvDelft | Lewis Hamilton heeft gezegd dat er iets 'fundamenteel verkeerd' is met zijn Mercedes, ondanks dat hij met een comfortabele voorsprong van 46 punten het kampioenschap wist te winnen.

Bron: Express.co.uk

Hoewel hij in de titelstrijd - dit jaar gestreden met de Ferrari van Sebastian Vettel - de sterkste bleek, was hij niet onder de indruk van zijn auto, die compleet opnieuw was ontworpen vanwege de nieuwe reglementen die per 2017 in zijn gegaan. De Mercedes W08 was op de rechte stukken niet meer zo snel als voorheen, in verhouding met de rest vanhet veld, en het zorgde ervoor dat in het begin van het seizoen Ferrari en Vettel een voordeel hadden over Hamilton.

Het duurde dan ook even voordat Lewis de juiste afstelling en balans kon vinden in zijn wagen en hij laat weten dat hij bijna het hele seizoen op het scherpst van een mes reed.

"Dit is de moeilijkste auto die ik ooit heb gereden. Sommige problemen die we hadden kon ik wel mee leven, maar anderen moeten we echt aanpakken. De nieuwe auto, die breder is, heeft denk ik sommige problemen verergerd. De dynamiek op de banden is ook anders. Ik denk dat dat het moeilijkste was. De auto van 2008 was ook niet makkelijk, en die van 2009 was zelfs vreselijk. Dit was een geweldige auto, maar moeilijk om haar goed te krijgen", aldus de Brit.

"Normaal gesproken moet je, om nét dat beetje extra uit een auto te halen, iets te veel vragen van de wagen. Het is echter een precies werkje, want als je te veel wilt, gaat het mis. Dit jaar hebben we horen zeggen dat we de beste auto hadden, en dat is fijn te horen, maar er waren wat fundamentele problemen met de wagen waar ik moeite mee had daar omheen te werken", ging Hamilton verder.

"Soms kon ik meer uit de auto halen dan mogelij was en dat is goed. Vaak ga je met de verkeerde afstelling van start en dan krijg je niets gedaan van de wagen. Je kunt dan niet alles eruit halen wat erin zit. Het is heel belangrijk geweest dat ik geleerd heb de auto te begrijpen. Toch waren er races waarbij we het erg moeilijk hadden", besloot Lewis.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

te mooi om waar te zijn. Ze zijn ons vanal aan't wijsmaken, en in maart starten ze weer met een (bijna) onfeilbare wagen

2 28-12-2017 14:25:14
ascona
Junior Member

Zolang ze Stoffel maar zoek rijden vind ik het best.

28-12-2017 15:26:31
Sicko
Gold Member

Zo is dat Bengelke.

Hamilton probeert zichzelf een veer op zijn k*nt te steken dat hij het "oh zo moeilijk" heeft gehad en dat het wk zwaar bevochten heeft.

Hamilton had volgens mij één van twee snelste wagens. Vettel had de andere maar heeft het wk voor Ferrari verpest door al jaren gebleken onkunde.

28-12-2017 18:08:30
;