Menu
© McLaren
Nieuws

Toto Wolff zegt dat Mercedes motoren wilde leveren aan McLaren

1 reactie | 1025x gelezen
27-12-2017 19:00

EvDelft | Toto Wolff heeft gezegd dat Mercedes in onderhandeling was voor het leveren van motoren aan McLaren voor 2018, maar dat hij de onderhandelingen heeft afgebroken omdat het te lang duurde.

Bron: ESPN.co.uk

Mansour Ojjeh, aandeelhouder van McLaren, heeft Dieter Zetsche benaderd voor een mogelijke overeenkomst. Hij ging daarbij uit van de overeenkomst die McLaren en Mercedes hadden tussen 1995 en 2014. Echter, de onderhandelingen hebben niet geleid tot een overeenkomst.

Volgens Wolff was Mercedes zeker geïnteresseerd in een overeenkomst, maar dat hij niet de infrastructuur kon regelen op korte termijn om een vierde team te leveren.

"We wilden McLaren van motoren voorzien. Het probleem was alleen dat de onderhandelingen erg lang duurden en we hadden niet de infrastructuur en capaciteit om hen in 2018 al van motoren te voorzien. Het was simpelweg te laat", aldus Wolff.

Uiteindelijk kwam het tot een ruil van motoren tussen Toro Rosso en McLaren en rijdt McLaren in 2018 drie jaar lang met motoren van Renault.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Bij Mercedes heb ik toch meer het idee dat het eigen team eerst komt. Renault heeft b.v. Red Bull, een team dat echt races kan winnen met een klanten motor. Hoe goed die motor is in 2018 blijft natuurlijk de grote vraag en of hij het kan opnemen tegen de Mercedes en Ferrari.

0 28-12-2017 11:35:48
;