Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso vernederd door problemen bij Honda

2 reacties | 1833x gelezen
27-12-2017 15:00

EvDelft | De teambaas van McLaren, Éric Boullier, zegt dat Fernando Alonso zich in het begin van 2017 door de stap achterwaarts van Honda erg vernederd voelde.

Bron: MotorSport.com

Na het eerste seizoen tussen McLaren en Honda, in 2015, wist de combinatie zich in 2016 te verbeteren van de negende plek in het kampioenschap naar de zesde plek. De hoop aan het begin van 2017 was eenzelfde grote stap voorwaarts. Maar de nieuw ontworpen motor van Honda bleek een flinke stap achterwaarts in zowel de betrouwbaarheid als prestaties. Boullier laat nu weten dat Alonso daardoor erg aangeslagen was.

"Als deelnemer bereidt hij zich mentaal voor op het nieuwe seizoen, in de winter. En hij stelt zich voor hoe het nieuwe seizoen zal gaan verlopen. Dat motiveert hem want hij probeert zijn eigen doelen te realiseren. Dus toen we in Barcelona in de auto gingen, en we merkten dat de nieuwe motor van Honda slechter was dan die van vorig jaar, was er verslagenheid, verdriet, frustratie en vernedering. Het was niet goed", aldus de teambaas.

Alonso liet later weten dat hij na zijn uitvalbeurt in Singapore een gat in de muur had geslagen uit frustratie. Hij ging er vanuit dat dat één van de races van het seizoen was waar hij kans maakte op zeer goede punten. Boullier is van mening dat Alonso nog beter gaat rijden als McLaren weer vooraan mee blijkt te doen. En hij hoopt dat dat in 2018 zal zijn, wanneer de motoren van Renault de wagens uit Woking zullen aandrijven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

cajos
Bronze Member

En laten we hopen dat de motoren en elektronica van Renault beter zijn dan die van afgelopen seizoen.

0 27-12-2017 19:02:23
Sicko
Gold Member

Alonso (dan wel zijn management Flavio?)heeft verkeerde keuzes gemaakt in carriëre. Ongelooflijk dat Alonso 40 miljoen dollar toucheert voor een soortgelijke prestatie van een Saubercoureur enz.

Alonso gaat in het komend seizoen met een betere motor echt niet meer beter presteren en zeker geen wk worden. Dat moet hij uit zijn hoofd zetten.

0 27-12-2017 21:15:07
;