Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Pierre Gasly hoopt dat Honda gaat verrassen in 2018

3 reacties | 1719x gelezen
25-12-2017 18:00

EvDelft | Pierre Gasly is van mening dat er potentieel is voor Toro Rosso in 2018 nu en dan te verrassen, ondanks dat het team uit Faenza volgend jaar met motoren van Honda rijdt.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

De Japanse motorleverancier heeft de afgelopen drie jaren moeite gehad met de prestaties en betrouwbaarheid van de motoren. De Fransman, die komend jaar zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 zal rijden, heeft in 2017 vijf races gereden voor Toro Rosso. Hij zegt dat de verbeteringen die Honda tussen het begin en eind van het seizoen gemaakt heeft, hem vertrouwen geeft. Hij hoopt dan ook dat het momentum kan worden doorgetrokken naar 2018.

Na een jaar met Renault, zal Toro Rosso dus in 2018 rijden met motoren van Honda. Ze zullen het enige team zijn dat met deze motoren rijdt, zoals McLaren dat in de afgelopen drie jaren was. Gasly zegt dat hen dit een voordeel geeft, omdat ze alle aandacht hebben van Honda.

"Hun doel is aan iedereen te bewijzen dat ze het wel kunnen, dat ze snelle motoren kunnen maken. We zijn de enigen die met hun motoren rijden, dus we zijn er zeker van dat we hun volle aandacht krijgen. Ze zullen ons zo goed mogelijk behandelen, zonder compromissen. Ik denk dat dat positief is. Honda heeft nog drie tot vier maanden om zich te verbeteren, voordat het seizoen van start gaat", liet de Fransman weten.

"Op dit moment zijn ze daar al hard mee bezig. Als je naar McLaren kijkt, waren zij aan het einde van het seizoen een stuk beter dan een half jaar geleden. Ik denk dat dat positief is. Ik denk ook dat we iedereen op een positieve manier zullen gaan verrassen. Laten we hopen dat we het waar kunnen maken", aldus Gasly.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ik ga er van uit dat iedereen reuze benieuwd is hoe Honda het komend jaar gaat doen.

Waar ik het totaal mee oneens met Gasley ben, is dat hij meent dat het een voordeel is dat alleen Toro Rosso met Honda rijdt. Het lijkt mij dat voor de ontwikkeling van de Honda-motor het een groot pluspunt zou zijn als je twee, of misschien zelfs drie teams, van motoren voorziet. Honda krijgt dan veel meer input waar ze wat mee kunnen.

Dat is ook de blunder van McLaren geweest dat ze exclusiviteit hebben bedongen bij Honda. Was er een tweede team voorzien van Honda-motoren dan was de ontwikkeling denk ik twee keer zo snel gegaan en was Honda 1,5 jaar geleden al zo goed als aan het einde van afgelopen seizoen.

2 26-12-2017 11:20:07

Dat ben ik helemaal met je eens. Meer motoren betekent meer informatie en dus snellere ontwikkeling.

26-12-2017 21:11:19
Roger
Rookie

1 team is nu wel goed. Ervaring opgedaan McLaren, en hoe het NIET moet. Nu weer concentreren op 1 team (met de verbeteringen) EN richting en met behulp van Red Bull. Gaat wel goedkomen

26-12-2017 23:16:56
;