Menu
© Williams
Nieuws

Extra gewicht halo heeft groot effect op de auto's in 2018

13 reacties | 2472x gelezen
25-12-2017 13:00

EvDelft | Paddy Lowe, technisch directeur van Williams, zegt dat hoewel de halo enig effect heeft op de ærodynamica, het extra gewicht ervan een groter effect heeft op het gedrag van de wagens in 2018.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

Hoewel het minimum gewicht van de auto's voor 2018 verhoogd is met 6 kilo om de nu verplichte halo te plaatsen, heeft de verhoging van dat gewicht effect op de auto's. De teams die het gewicht van de halo weten te minimaliseren, hebben aan het begin van het seizoen een groot voordeel, aldus Lowe.

Tevens is hij van mening dat de invloed op de ærodynamica te verwaarlozen is, maar omdat de halo zo zwaar is en zo hoog op de wagen is geplaatst, heeft dat veel meer effect op het rijgedrag van de wagens.

"Het gewicht van de halo is het grootste probleem waar je nooit iemand over hoort. Het is een heel zwaar geval en niet zomaar een onderdeel. Bovendien moet de halo heel sterk zijn. Het gewicht van de halo heeft meer invloed dan de ærodynamica. De verhoging van het minimum gewicht van de auto's is niet voldoende om het gewicht van de halo te compenseren en het wordt voor alle teams een grote uitdaging", aldus Lowe.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;