Menu
© McLaren
Nieuws

Zak Brown vindt dat Liberty Media niet zoveel kritiek verdient

4 reacties | 1212x gelezen
20-12-2017 16:00

EvDelft | Zak Brown, de CEO van McLaren, vindt dat de teams de plannen van Liberty Media moeten steunen, omdat volgens hem de plannen veelbelovend zijn.

Bron: F1i.com

De nieuwe eigenaren van de Formule 1 willen de sport een mooie toekomst geven. De aanpak van Liberty vraagt duidelijk een investering van de teams die daardoor tijdelijk minder inkomsten van de sport zullen ontvangen. Dat baart sommige teams zorgen. Maar Zak Brown vindt het plan dat er ligt een goed pan en denkt dat sommige teams overreageren.

"We willen dat er zo veel mogelijk prijzengeld is als mogelijk. We wisten dat er een investering gedaan moest worden. Ik denk zelf dat sommige mensen wat overdreven reageren. Liberty is nog geen jaar eigenaar van de sport. Ze hebben iets gekocht dat aan alle kanten rammelde en je kunt een gebroken been niet in twee weken helen. Ik denk dat Liberty de juiste kant op wil", aldus Brown.

"Het kost wat tijd, maar ik denk dat we niet meteen onze kop in de wind moeten gooien maar juist Liberty moeten steunen. We moeten minder kritiek hebben op hen maar hen juist steunen. Het gaat al beter met de Formule 1. Er wordt meer gekeken op televisie, de races worden beter bezocht, we hebben nieuwe eigenaren en een goede strategische visie. De sport heeft weer een goed momentum te pakken", besloot de Amerikaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

..... besloot de Amerikaan zijn support aan Liberty. Logisch zou je kunnen denken.

McLaren is ook afhankelijk van een motorleverancier dus vereenvoudiging van de motoren is hen welkom.

Idee borrelt op.
Mercedes en Ferrari mogen zo veel mogelijk snufjes en technische dingetjes enz. in hun motor aanbrengen. (Want daar hebben ze "in geïnvesteerd en dat willen ze niet verloren laten gaan")
Dus, láát ze dat maar blijven doen. Maar dan elk race-weekend op de FIA-rollenbank dat ze niet meer dan een bepaald aantal pk's aan de achterwielen hebben. OPGELOST!

2 20-12-2017 17:58:15
cajos
Bronze Member

Daar hebben ze toch die sjoemel software voor uitgevonden waarvan door velen gebruik of misbruik van wordt gemaakt .

21-12-2017 17:46:06
Sicko
Gold Member

Daarom heeft Liberty Media Ross Brawn binnengehaald. Die weet precies wat Ferrari uit mag halen en waarom Ferrari zo veel wk's met Schuhmacher mocht halen.

21-12-2017 19:25:58
Petertje
Junior Member

Nou ik moet toch eerlijk zeggen dat ik de F1 wel toegankelijker vind geworden sinds Liberty. Er is nu een hele happening pré-GP, en wat meer naar de fans toe. Ik neem bijvoorbeeld dat jankende Kimi Raikkonen kind, wat zo ff naar de pits mocht naar Kimi. (Ik vraag me nog steeds af hoeveel vaders nu hun kinderen mishandelen op de bühne) dat was ten tijde van Bernie echt niet gebeurd, het ging die man alleen maar om geld, geld, en nog meer geld.

0 21-12-2017 19:49:47
;