Menu
© Mercedes
Nieuws

Toto Wolff begrijpt Sergio Marchionne

10 reacties | 2386x gelezen
20-12-2017 12:00

EvDelft | Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, begrijpt de zorgen van Sergio Marchionne waar het gaat over diens zorgen voor de toekomst voor de Formule 1.

Bron: F1i.com

De sport ondergaat moment een een ware transformatie onder de leiding van Liberty Media en bereidt zich voor op de introductie van nieuwe reglementen per 2021. De meeste motorleveranciers kunnen zich niet zo heel erg vinden in die nieuwe reglementen. De zorgen van Marchionne hebben hem al enkele keren de uitspraak ontlokt dat Ferrari de sport de rug toe zal keren en zal proberen andere teams mee te krijgen om een rivaliserende serie op te zetten.

Hoewel de woorden van Wolff wat minder onbehouwen overkomen, laat hij duidelijk weten de Italiaan te begrijpen en hij liet ook weten zich zorgen te maken.

"Sergio is behoorlijk uitgesproken en recht voor zijn raap. Hij windt er geen doekjes om. Hij zegt dat hij het niet kan accepteren en dat is zijn manier met de zaken om te gaan. In principe ben ik het met hem eens. Ik heb in Abu Dhabi al gezegd dat we van de Formule 1 houden, maar dat als we hier willen blijven, het voor ons aantrekkelijk moet zijn. We moeten de juiste leiding hebben over de sport, en de reglementen moeten goed zijn. We zullen het laten weten wanneer we het ergens niet mee eens zijn of wanneer we denken dat het de verkeerde kant op gaat met de sport", aldus Wolff.

De grootste zorg van Marchionne is dat de motoren simpeler worden gemaakt in de toekomst. Daarmee wordt bedoeld dat de motoren minder ingewikkeld zullen zijn, minder gecompliceerd, en dat er standaard onderdelen gebruikt gaan worden om de kosten te drukken en om onafhankelijke motorleveranciers aan te trekken.

Maar de plannen van de Formule 1 om een maximum budget in te voeren en tegelijkertijd het prijzengeld op een andere manier te gaan verdelen tussen de teams vanaf 2021 heeft ook bij de topteams een gevoelige snaar geraakt.

Wolff: "Wel, dat is de olifant in de kamer. Dat is het belangrijkste onderwerp voor 2021 en verder. Het is duidelijk dat we een structuur moeten vinden die voor iedereen werkt, want sommige kleinere teams hebben het financieel erg zwaar. Wij zijn geen tegenstanders van een gelimiteerd budget, zolang het op de juiste manier kan worden geregeld en zolang het op de juiste manier wordt ingevoerd. We gaan niet van het ene op het andere moment 30% van onze mensen ontslaan of zomaar onze technologische voorsprong opgeven."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;