Menu
© McLaren
Nieuws

Ook in 2018 geen titelsponsor voor McLaren

6 reacties | 1463x gelezen
19-12-2017 21:00

EvDelft | Zak Brown, die zijn achtergrond in de marketing heeft, had zichzelf bij zijn aanstelling als CEO van McLaren ten doel gesteld zo snel mogelijk een titelsponsor voor het team te vinden.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Dat is nog altijd niet gelukt. Volgens Brown zullen er in 2018 wel een paar nieuwe sponsoren te vinden zijn bij het team uit Woking, maar de grote titelsponsor is nog altijd niet gevonden.

Volgens de Amerikaan is een titelsponsor ook niet echt nodig, en probeert hij het positieve te halen uit dat was het team heeft. Echter, de vraag is waarom een groot team als McLaren, zelfs nu de deal met Honda ongedaan is gemaakt, zoveel moeite moet doen een titelsponsor te vinden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Misjab
Gold Member

Ongelofelijk dat je zomaar in de geldverslindende F1 wereld kan zeggen dat een titelsponsor niet nodig is ! Die krijgen duidleijk nog teveel oude bonussen uit het oude Bernie-systeem. Kunnen zelfs alonso uit eigen zak betalen tegenwoordig.

Lijkt me dus sterk dat dat het echte verhaal is, ze zijn gewoon bang dat ze een contract vor te weinig sluiten en hopen op de (ouderwetse) hoofdprijs zodra ze weer meevechten om de titel (zoals ze gewend waren)

0 20-12-2017 07:18:48
Warthog
Senior Member

Waarom moeten ze zoveel moeite doen om een titelsponsor te vinden? Omdat ze de laatste jaren alles behalve McLaren waardig hebben gereden. En een team met zulke rijke historie zou ook beter moeten kunnen.

Als ze dit volgende seizoen goed presteren dan gaan er vanzelf deuren open voor hoofdsponsors.

0 20-12-2017 10:37:37
f1stevie
Silver Member

er moet toch een enorme geldstroom binnen MClaren zijn dan....
zoveel jaren zonder hoofdsponsor... je moet niet alleen je team 100den werknemers betalen,
ook je auto's, updates en je motor + een grote kost van Allonso... en je rijd dan met een stoorcar,
waar je bijna geen punten pakt, dus ook geen inkomsten... waar blijft dat geld dan komen???

0 20-12-2017 11:41:48
bvonk
Moderator

Helemaal zonder zaten ze niet de afgelopen jaren, Honda bracht ook een zak met geld mee en zat zelfs in de naam McLaren-Honda. 2018 is wel een ander verhaal, zover ik weet zal het weer gewoon McLaren zijn en moeten de betalen voor de Renault motor.

0 20-12-2017 11:55:19

De twee grootaandeelhouders van McLaren, Sjeikh Mohammed bin Essa Al Khalifa en Mansour Ojjeh, wonen ook niet echt in een achterstandsbuurt. Voor zover ik me kan herinneren heb ik in het verleden wel meerdere berichten geplaatst waarin werd gemeld dat deze twee mannen McLaren niet alleen het betaalde dividend op de aandelen terugstorten, maar verder ook financieel steunen. Dus als ik het goed begrijp, doen deze twee mannen een investering in het team tot er een hoofdsponsor gevonden is.

1 20-12-2017 12:11:24
Sicko
Gold Member

Van die 2 mannen in jurken wist ik, was alleen de namen vergeten.
Het zijn wèl volhoudertjes om financieel aan McLaren verbonden te blijven. Moet op één of andere manier toch wat opleveren.

20-12-2017 12:19:55
;