Menu
© Toro Rosso
Nieuws

Helmut Marko: "Daniil Kvyat heeft meer talent dan huidige rijders"

3 reacties | 1617x gelezen
18-12-2017 16:00

EvDelft | Helmut Marko, de adviseur van Red Bull, zegt dat de onlangs ontslagen Daniil Kvyat meer natuurlijk talent heeft dan de huidige coureurs voor Toro Rosso.

Bron: AutoSport.com

De reden dat Kvyat dan toch ontslagen is, is omdat hij, aldus Marko, 'zijn snelheid verloren' had. Volgend jaar rijden Brendon Hartley en Pierre Gasly voor Toro Rosso.

Toen Autosport aan Marko vroeg of Kvyat meer talent heeft dan Gasly en Hartley, antwoordde hij: "Ja, absoluut."

Marko: "Daniil heeft erg veel talent. Hij liet dat helaas alleen zien in zijn eerste jaar bij Toro Rosso en zijn eerste jaar bij Red Bull. Daarna gebeurde er iets en hij presteerde niet meer. Hij verloor zijn snelheid, zijn soepelheid, we weten niet wat er is gebeurd. Er waren ook veel incidenten in het begin van de race waar hij niet goed op reageerde. Hij trok zich terug in zichzelf en was niet meer bereikbaar voor hulp."

Red Bull heeft Kvyat gesteund gedurende zijn hele carrière, waarin hij onder andere de titels won in de Formule Renault Alps en de GP3. In 2014 debuteerde hij bij Toro Rosso in de Formule 1. In 2015 ging hij naar Red Bull, waarna Max Verstappen in de Formule 1 debuteerde bij Toro Rosso. In 2016 werden voorafgaand aan de Grote Prijs van Spanje beide coureurs geruild.

Marko: "Het is jammer, want ik herinner mij dat tijdens de GP3 op Monza en op Spa-Francorchamps hij het hele veld vernederde. Bij Toro Rosso was er een race waarbij hij zich door het hele veld werkte (Italië, 2014, red.). Hij viel Kimi Räikkönen aan totdat zijn remmen het opgaven. Hij had sensationele races."

Hoewel de kans klein is, maakt Daniil nog altijd kans op een stoeltje bij Williams voor 2018, maar de mogelijkheid dat Sergey Sirotkin dat stoeltje pakt is vele malen groter.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

kan enigszins wel begrijpen, het moet ook niet leuk zijn dat je midden in een seizoen uit een team word geplukt... maar als de resultaten tegenvallen wat doe je er dan mee, maar veel zelfvertrouwen krijg je daar niet van.
los daarvan denk ik niet dat Kvyat een supertalent is... een supertalent zou tegenslag kunnen opvangen en willen bewijzen dat hij het wel iets meer kan dan aan een stuurtje draaien.

1 18-12-2017 17:31:10
Misjab
Gold Member

Oppassen dat we geen oorzaaken gevolg door elkaar halen. Hij werd uit RB gehaald omdat hij zijnsnelheid verloren had, nit andersom!
Maar indedaad, veel talent om terijden, maar blijkbaar niet sterk genoeg in het koppie

19-12-2017 05:33:48
Sicko
Gold Member

Als Ferrari Kvyat inlijft wordt hij wereldkampioen.

0 19-12-2017 18:16:31
;