Menu
© Haas F1
Nieuws

Romain Grosjean verklaart grootste zwaktes van team Haas

4 reacties | 1643x gelezen
17-12-2017 18:00

EvDelft | Romain Grosjean denkt dat de noodzaak voor Haas om de ontwikkelingsrace en het gebruik van de banden volgend jaar onder controle te krijgen, het team een stap voorwaarts doet zetten.

Bron: PlanetF1.com

Het Amerikaanse team had een succesvol eerste jaar en sloot 2016 als achtste af in het kampioenschap voor constructeurs. Dit jaar was het resultaat gelijk. Echter, in beide seizoenen was de eerste helft sterk en de tweede helft zwak. Grosjean, die dit jaar 29 punten behaalde voor Haas, zegt dat er veel ruimte is voor verbetering.

Toen hem werd gevraagd wat Haas moet doen volgend seizoen, liet ij weten: "Ontwikkeling, denk ik. we hebben twee jaar op rij gehad dat we achterwaarts gaan. We hadden twee keer een goede auto aan het begin van het seizoen, en eindigden verder naar achteren. Het klopt dat we nog altijd problemen hebben met het volledig begrijpen van de banden, en daar heb je de twee belangrijkste redenen."

"Achter de schermen zijn er wat dingen die beter kunnen worden gecoördineerd tussen de verschillende fabrieken. We hebben de fabriek in Maranello, van Ferrari, we hebben die van Dallara en we hebben de fabriek in Engeland, en we moeten zorgen dat de communicatie meer efficiënt zal verlopen", aldus de Fransman.

Ondanks een teleurstellende tweede helft van het seizoen, vindt Grosjean dat het jaar goed verlopen is.

"Ik denk dat het een goed seizoen is geweest. Het was pas ons tweede jaar in de Formule 1 dus we hebben goed werk verricht. We konden in theorie in de laatste race nog zesde worden in het kampioenschap voor constructeurs, dus dat is positief. Het tweede jaar is zwaarder dan het eerste. We moeten alleen erg veel werk verzetten in de toekomst om meer snelheid te vinden, en dat is duidelijk ons doel", besloot Grosjean.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Bronze Member

Jaja !!

0 18-12-2017 19:58:04
Sicko
Gold Member

Vreemd dat een, in feite mislukte, coureur, aan gaat geven dat er beter gecoördineerd moet worden tussen de fabrieken en dat Haas het gebruik van de banden onder controle moet krijgen.

Als het slecht gaat heeft hij het altijd over "wij" en "het team", als het goed gaat over ikke, IKKE! Het blijft me verbazen dat Haas Grosjean behoudt voor het team.


2 18-12-2017 22:42:17
Gallardo
Hoofdredacteur

Grootste zwakte van het team zijn de huidige coureurs.

19-12-2017 16:55:01
Sicko
Gold Member

Waarom zet Haas geen (jonge) Amerikaan in, in ieder geval, één van zijn wagens?

Grosjean gaat echt niets meer voorstellen in de F1 en Magnussen wordt naar mijn idee als tweede coureur behandeld. Een Amerikaan ipv Grosjean gaat Haas sponsoren vanuit Amerika opleveren.

19-12-2017 18:01:48
;