Menu
© Toro Rosso
Nieuws

De uitdaging voor Toro Rosso

2 reacties | 1329x gelezen
17-12-2017 12:00

EvDelft | Volgend jaar zal Toro Rosso rijden met motoren van Honda. De late overstap van de motoren van Renault naar die van Honda heeft, verrassend genoeg, geleid tot problemen.

Bron: RoadAndTrack.com

Vanwege de aard van de Formule 1, wordt de motorkap erg strak over de motor heen ontworpen, en elke verandering op het laatste moment - zoals een andere motorleverancier - kan het hele ontwerp van de auto in de war schoppen.

Toro Rosso en McLaren hebben allebei een chassis dat oorspronkelijk was ontworpen voor respectievelijk de Renault en de Honda, maar aangezien beide constructeurs van motorleverancier zijn gewisseld, hebben de teams vergelijkbare problemen met het aanpassen van het chassis en casco aan de motor. Het lijkt een beetje op het plaatsen van een rond object in een vierkant gat.

Toro Rosso liet al weten dat de motor van Honda 'heel compact' is en het team hoopt dan ook dat het geheel goed kan gaan samenwerken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Ik neem aan dat er hier geen sprake is van "inlepelen" van de motor.De grote vraag is of de versnellingsbak passend gemaakt kan worden.Anders moeten ze op zoek
Naar een andere bak.

0 18-12-2017 10:26:11

Ik dacht dat McLaren de versnellingsbak zou leveren. Dat zouden ze in elk geval bij Sauber gaan doen, dus het klinkt logisch als de hun versnellingsbakken van 2017 volgend jaar aan Toro Rosso leveren...?

0 18-12-2017 13:15:56
;