Menu
© Red Bull
Nieuws

Volgens Daniel Ricciardo is de auto belangrijker dan de coureur

11 reacties | 1963x gelezen
15-12-2017 12:00

EvDelft | Daniel Ricciardo zou graag zien dat er een betere balans is in de Formule 1 en hij gaat er vanuit dat Lewis Hamilton geen kampioen had geweest als hij niet voor een topteam zou rijden.

Bron: PlanetF1.com

De nieuwe regels voor de ærodynamica voor 2017 werden door de coureurs in het algemeen positief ontvangen. Maar Ricciardo is van mening dat alleen talent nog altijd niet genoeg is in de Formule 1 om het verschil te maken.

"Lewis Hamilton won drie van de laatste vier kampioenschappen. Maar als hij voor een team in het middenveld had gereden, was dat niet gebeurd. De auto is erg belangrijk geweest hierin. Maar je moet een goed coureur zijn om topmateriaal te krijgen. Je hebt allebei nodig. Het is nog altijd de auto die dicteert hoe je prestaties zijn. Als coureur ben je hooguit 25% van het geheel, de auto is 75%", aldus de Australiër.

"Als het nou 50-50 was geweest, zou het meer realistisch zijn, en hopelijk komt dat snel. Zelfs met een verschil tussen de eerste en de laatste auto, met een verschil van ongeveer 3 seconden in de rondetijd, maakt het verschil per coureur niet meer dan 1 seconde. We zijn allemaal erg gewaagd aan elkaar, als coureur. Het zou mooi zijn als we allemaal binnen die ene seconden zouden kunnen blijven van elkaar. Dan zouden de races veel opwindender zijn", besloot Ricciardo, die nog altijd niet heeft besloten waar hij in 2019 gaat rijden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;