Menu
© Red Bull
Nieuws

Volgens Daniel Ricciardo is de auto belangrijker dan de coureur

2 reacties | 1254x gelezen
15-12-2017 12:00

EvDelft | Daniel Ricciardo zou graag zien dat er een betere balans is in de Formule 1 en hij gaat er vanuit dat Lewis Hamilton geen kampioen had geweest als hij niet voor een topteam zou rijden.

Bron: PlanetF1.com

De nieuwe regels voor de ærodynamica voor 2017 werden door de coureurs in het algemeen positief ontvangen. Maar Ricciardo is van mening dat alleen talent nog altijd niet genoeg is in de Formule 1 om het verschil te maken.

"Lewis Hamilton won drie van de laatste vier kampioenschappen. Maar als hij voor een team in het middenveld had gereden, was dat niet gebeurd. De auto is erg belangrijk geweest hierin. Maar je moet een goed coureur zijn om topmateriaal te krijgen. Je hebt allebei nodig. Het is nog altijd de auto die dicteert hoe je prestaties zijn. Als coureur ben je hooguit 25% van het geheel, de auto is 75%", aldus de Australiër.

"Als het nou 50-50 was geweest, zou het meer realistisch zijn, en hopelijk komt dat snel. Zelfs met een verschil tussen de eerste en de laatste auto, met een verschil van ongeveer 3 seconden in de rondetijd, maakt het verschil per coureur niet meer dan 1 seconde. We zijn allemaal erg gewaagd aan elkaar, als coureur. Het zou mooi zijn als we allemaal binnen die ene seconden zouden kunnen blijven van elkaar. Dan zouden de races veel opwindender zijn", besloot Ricciardo, die nog altijd niet heeft besloten waar hij in 2019 gaat rijden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Addy B
Senior Member

Onder het mom van; een open deur uit zijn ophanging trappen.

"Maar je moet een goed coureur zijn om topmateriaal te krijgen."

Echt waar joh?

Ik vind die Ricciardo de laatste tijd wel een huilbalk worden zeg.
Ik mocht hem altijd wel, maar dat gaat nu toch wel hard achteruit.

Wat hij zegt is ook zo vaag en niets zeggend.
Hij zegt dus dat alle coureurs vlak bij elkaar zitten (binnen een seconde)
en dat de wagen het verschil maakt.

Ok, dat is natuurlijk ook zo... al jaren lang...

Daarom kon Rosberg kampioen worden,
en Button... en zelfs Nigel Mansell in 1992.
of Andretti in 1978.

Maar RICC zegt ook dat je een GOED coureur moet zijn om top materiaal te krijgen.
Bedoelt hij dan dat IEDEREEN goed is (aangezien ze vlak bij elkaar zitten)
Of bedoelt hij stiekem dat HIJ beter is dan Hamilton?

0 16-12-2017 12:26:00
Sicko
Gold Member

Bij Red Bull was Ricciardo veel sneller/beter dan 4x wk Vettel terwijl Vettel toen toch ook het betere materiaal kreeg. Daar was toen het aandeel coureur een stuk hoger dan die 25%. In dat jaar en de jaren daarna is Red Bull Racing vooral qua motorvermogen "de sjaak" geweest. Maar juist toen hebben Ricciardo, Kvyat en voor Verstappen laten zien dat je geen neurotische rondjesrijder zonder verkeer hoeft te zijn om in de wedstrijden vooraan mee te doen.

Bij Ricciardo sijpelt er eigenlijk wat frustratie door. In plaats van dat hij bij Ferrari al wk had kunnen worden ipv Vettel, is hij binnen RBR nu door Verstappen gepasseerd. Dat gegeven kun je niet even weg lachen.

Ricciardo blijft in mijn ogen wèl één van de betere coureurs en ook een racer waarvoor de mensen naar het circuit komen. Beter dan bijv. een Hamilton, Vettel, Bottas, Räkkönen en wellicht ook Alonso.


0 16-12-2017 16:56:51
;