Menu
© McLaren
Nieuws

Fernando Alonso wil races winnen in 2018

0 reacties | 685x gelezen
15-12-2017 10:00

EvDelft | Bijna iedereen in de Formule 1 hoopt dat in 2018 McLaren een flinke stap voorwaarts maakt. Fernando Alonso is één van hen.

Bron: VitalF1.com

Na een aantal verloren jaren met Honda, gaat McLaren eindelijk met een positief gevoel de winter in. De Japanners zijn gedumpt en er wordt vanaf volgend jaar gereden met motoren van Renault. Hoewel Renault haar eigen fabrieksteam heeft, heeft het afgelopen jaar ook motoren geleverd aan Red Bull en dat team wist regelmatig op het podium te komen en wist zelfs drie races te winnen, het afgelopen jaar. In 2016 waren dat er twee.

McLaren hoopt dan ook dat het een vergelijkbaar succes kan behalen, vooral als hun chassis net zo goed is als dat van Red Bull.

Alonso: "We hebben gezien wat Red Bull doet met de motoren van Renault. Misschien zijn ze niet het snelste team, maar ze strijden voor het podium en de overwinning. Het zou geweldig zijn als wij dat ook kunnen bereiken. Toen ik me bij het project [met Honda"> aansloot, was dat omdat Honda met McLaren in zee ging. Toen ik een kind was, zag ik Ayrton Senna en Alain Prost racen met een McLaren - Honda. Het heeft helaas niet gewerkt. De prestaties bleven uit. Aan de ene kant is het erg jammer dat onze wegen moesten scheiden, maar ik denk dat het volgend jaar veel beter zal gaan."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;