Menu
© Red Bull
Nieuws

Adrian Newey vindt de halo klungelig en lelijk

1 reactie | 1246x gelezen
15-12-2017 08:00

EvDelft | Adrian Newey, hoofd van de ontwerpafdeling van Red Bull, hinkt op twee gedachten omtrent de invoering van de halo. Hij is blij met de veiligheid maar vindt het ontwerp maar niets.

Bron: PlanetF1.com

De halo is vanaf 2018 verplicht op alle auto's, en veel teams, coureurs en fans vinden het maar niets. Het uiterlijk van de halo is het belangrijkste punt van kritiek, maar teams hebben ook problemen met de korte tijdspanne waarin de halo moet worden geïntegreerd in het ontwerp, omdat het de plannen voor het bouwen van de nieuwe auto in de war schopt.

Hoewel Newey het eens is met de stelling dat de veiligheid moet worden verbeterd, is hij er niet van overtuigd dat de halo het juiste idee is om dat te doen.

"Ik moet toegeven dat ik gemengde gevoelens heb over de halo. Aan de ene kant is het goed dat je de auto veiliger kunt maken. Wanneer iemand serieus gewond raakt of zelfs komt te overlijden, is dat verschrikkelijk. Ik was drie jaar geleden bij de begrafenis van Justin Wilson en het verdriet op het gezicht van zijn familie was enorm. Dus als het de auto's veiliger maakt, is dat mooi", aldus Newey.

"De ingenieur in mij zegt dat het een klungelige en lelijke oplossing is. Het lijkt alsof we niets beters konden verzinnen. Volgens mij moet er meer onderzoek gedaan worden voordat er met een degelijke oplossing kan worden gekomen. Op alle niveaus. Misschien dat een gesloten cockpit mooier is, maar dat is natuurlijk geen open cockpit", overweegt de ontwerper.

"Wat belangrijk is, is dat wat de Formule 1 doet, ook betaalbaar moet zijn in de lagere klassen. Want waarom zou het leven van een coureur in de Formule Ford minder waard zijn dan in de Formule 1? We moeten een oplossing zoeken die breed gedragen kan worden, maar dit is gewoon lelijk. Ik vind het bijna een belediging", besloot Newey.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Addy B
Senior Member

Kunnen we dit onderwerp niet laten rusten totdat die "experts" eindelijk weten WAAR ze over praten.

**
Ik was drie jaar geleden bij de begrafenis van Justin Wilson en het verdriet op het gezicht van zijn familie was enorm.
Dus als het de auto's veiliger maakt, is dat mooi", aldus Newey.
**

En dit is belangrijk voor de Formule 1 omdat ?????
Newey zal toch wel beseffen dat Indycars niet onder toezicht staan van de FIA.

**
"Wat belangrijk is, is dat wat de Formule 1 doet, ook betaalbaar moet zijn in de lagere klassen.
Want waarom zou het leven van een coureur in de Formule Ford minder waard zijn dan in de Formule 1?
**

Euh Mijnheer Newey.
Luister eens beste vriend.

De HALO is beslist door de FIA, hier heeft de Formule 1 dus niet zoveel over te zeggen.
Dit betekent dus dat alle open cockpit categorieeen ( van de FIA ) hier aan moeten voldoen.

0 16-12-2017 12:52:51
;