Menu
© Sauber
Nieuws

Toto Wolff is teleurgesteld dat Pascal Wehrlein uit de Formule 1 is

3 reacties | 1486x gelezen
14-12-2017 16:00

EvDelft | Toto Wolff zegt dat het jammer is dat Pascal Wehrlein volgend jaar niet in de Formule 1 actief zal zijn.

Bron: GrandPrix.com

De Duitser zit in het opleidingsprogramma van Mercedes, maar hoewel Wolff hem had aanbevolen bij Williams, heeft het Britse team een voorkeur voor Sergey Sirotkin, Daniil Kvyat en Robert Kubica.

En het stoeltje bij Williams is het laatste dat nog vrij is voor 2018.

Wolff: "Pascal verdient het in de Formule 1 te rijden. Hij is een geweldig coureur. Hij bevindt zich in een lastige positie omdat er geen plek meer is voor hem. Het is jammer, want hij heeft de potentie races te winnen en zijn prestaties op de baan waren geweldig."

Het is dus logisch dat Valtteri Bottas in 2019 vervangen zal worden, hoewel dat waarschijnlijk door Esteban Ocon zal zijn, de andere coureur uit het opleidingsprogramma van Mercedes. Hij rijdt momenteel voor Force India.

Wolff: "Het is ons doel de nieuwe Lewis Hamilton te vinden en dat is niet makkelijk. Onze strategie is snelle coureurs in te huren die ervaring hebben. Mercedes is geen plek om te leren. Zij die hier rijden, moeten al een compleet coureur zijn."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Toto moet blijkbaar ook weg bij Mercedes F1. Er moet juist GEEN "nieuwe Lewis Hamilton" gevonden worden. Daar zit niemand op te wachten. Er moeten juist echte racers aangetrokken worden waar de mensen weer naar de circuits komen. Wehrlein wordt geschrapt omdat hij gewoon veel beter dan Hamilton is. De naam Ocon noemen is puur een afleidingsmanoeuvre.

0 14-12-2017 19:14:59
JanTod
Silver Member

In de Race of the Champions was Wehrlein ooit sneller dan Hamilton voordat hij startte bij Sauber. Jammer, dat hij zijn belofte niet heeft kunnen inlossen, maar er zijn vaak zwaarder wegende factoren dan talent, die bepalen, of je meedoet.

Groetsels,

Jan Tod

0 15-12-2017 00:14:11
arts3
Bronze Member

Toto Wolff moet maar eens bij zichzelf te rade gaan.Hij is toch de machtige teambaas bij Mercedes,die Pascal Wehrlein onder zijn hoede kon nemen.
Nu dreigt er bij Williams een paydriver aangesteld te worden,waar ze ook niet
Verder mee komen.Geef mij dan maar Kubica met 1 arm,maar met een schat aan
ervaring.

0 16-12-2017 10:49:55
;