Menu
© Ferrari
Nieuws

Sebastian Vettel kon 'Bakoe' niet loslaten

4 reacties | 1558x gelezen
11-12-2017 18:00

EvDelft | Sebastian Vettel zegt dat hij moeite had het incident dat zich tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan voordeed, waarbij hij een mogelijke overwinning misliep, los te laten. Hij zegt dat hij zich nog nooit zo slecht had gevoeld in het hele seizoen.

Bron: MotorSportWeek.com

Vettel werd gestraft omdat hij met zijn Ferrari tijdens de safetycar opzettelijk tegen de zijkant van de Mercedes van Lewis Hamilton aanreed, als wraak op een vermeende remtest die Hamilton niet uitvoerde. Hamilton moest daarom de pitstraat in omdat zijn hoofdsteun door de aanrijding los had gelaten, Vettel kreeg vijf seconden straf. Had dit voorval niet plaatsgevonden, dan had Vettel wellicht de race kunnen winnen.

De Duitser liet weten dat de 'onnodige actie' hem 'het slechtste gevoel' van het seizoen gaf en dat hij moeite had het incident achter zich te laten. Hij vond het nog erger dan het ongeluk in Singapore tijdens de start, waarbij hij, Kimi Räikkönen, Max Verstappen en uiteindelijk ook Fernando Alonso werden geëlimineerd.

"Het slechtste moment uit mijn seizoen was toch Bakoe, denk ik. Ik ruïneerde daar een race door iets wat onnodig was. Ik heb het daar erg moeilijk mee gehad. Natuurlijk gaan jullie nu vragen naar Singapore en Japan, maar in Singapore was het naar mijn mening een raceongeluk. Ik heb er veel over nagedacht en het was niet makkelijk het los te laten. Japan, dat was iets dat ik niet in de hand had. Het moeilijkste in het leven is het loslaten met dingen die je zelf fout hebt gedaan", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Na afloop van het incident in Bakoe werd Sebastian Vettel nog door Jean Todt voor het World Motor Sport Council gedaagd, de rechtbank van de FIA. Er werden verder geen sancties opgelegd.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Had het zelf makkelijk kunnen voorkomen maar aan de andere kant hou ik wel van coureurs die niet altijd braaf zijn. Wel compleet zijn fout en kwam er nog goed mee weg.

Heb zo het idee dat Vettel wat frustraties heeft omdat het met Ferrari nog niet echt een succes (titels) is geworden. Maar misschien houd hij volgend seizoen zijn hoofd cool en gaat echt het gevecht aan met Max en Hamilton.

2 11-12-2017 19:29:39
cajos
Bronze Member

Dan zal hij toch eerst aan de ritalin moeten om zijn emotie's wat in toom te houden anders wordt het weer niks als gemekker over de radio.

11-12-2017 19:41:40

Misschien gaat hij begrijpen waarom Alonso daar is weggegaan...

11-12-2017 23:32:15
Sicko
Gold Member

In Bakoe was het een schandaal wat niet bestraft werd, in Singapore was het de met afstand grootste idiote actie aller tijden. En het stuitendste was toch wel dat Vettel in de uitloopronde van de race in Maleisië zijn wagen ruïneerde tegen een andere wagen. Vettel is gewoon al lang uit.

0 12-12-2017 18:35:31
;