Menu
© Pirelli
Nieuws

Zwaar ongeluk in 2016 kostte Pierre Gasly bijna het leven

0 reacties | 1027x gelezen
09-12-2017 12:00

EvDelft | Pierre Gasly zal zijn promotie naar de Formule 1 waarschijnlijk zien als één van de hoogtepunten van zijn carrière zien. Maar er is nog iets anders dat hem waarschijnlijk altijd in het geheugen gegrift blijft staan.

Bron: F1i.com

In de zomer van 2016 reed hij met zijn ouders naar Silverstone, voor de GP2-race aldaar. Hij raakte betrokken bij een zwaar ongeluk.

Gasly: "Ik zat achterin de auto, in het midden. Mijn moeder zat links van mij. We hadden en ongeluk en gingen vier keer over de kop. De auto kwam ondersteboven tot stilstand, op 50 meter van de weg af. Overal was bloed, overal waar ik keek was bloed. Ik dacht dat mijn moeder zou sterven. De kon niet ademen en was bang te ademen, net als ik."

Hij kwam gelukkig ongeschonden uit het wrak en wist zelfs de GP2-race op Silverstone te winnen. Hij besloot deze overwinning op te dragen aan zijn moeder, die in het ziekenhuis lag.

"Ik heb alles gegeven wat ik had om in de Formule 1 terecht te komen. Hoewel ik wist dat het een lange weg zou zijn en er maar 20 coureurs in kunnen rijden, had ik nooit twijfels", besloot Gasly.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;