Menu
© McLaren
Nieuws

Zoon van oprichter Honda voelt mee met Fernando Alonso

2 reacties | 1532x gelezen
08-12-2017 20:00

EvDelft | Hirotoshi Honda zegt dat hij zich heel goed kan voorstellen dat Fernando Alonso teleurgesteld is na drie verloren jaren met Honda en McLaren.

Bron: GrandPrix.com

Algemeen wordt aangenomen dat Alonso de drijvende kracht is geweest achter de splitsing tussen de twee bedrijven. McLaren zal vanaf 2018 rijden met motoren van Honda.

Hirotoshi is de zoon van Soichiro Honda, de oprichter van de auto- en motorfabrikant, en is inmiddels zelf ook al 75 jaar.

"Alonso is een jonge, intelligente mand. Ik kan heel goed begrijpen dat hij teleurgesteld is. Het professionele leven van een atleet is kort en stressvol. Het is dus erg vervelend om drie van die jaren te moeten verlizen. Ik kan het echter ook niet helpen, je moet bij [het bedrijf"> Honda zijn!"

Vanaf volgend jaar zal de Japanse motorleverancier aan Toro Rosso leveren. Bovendien werd van de week bekend dat Yusuke Hasegawa niet langer aan het hoofd staat van de Formule 1-afdeling van Honda - hij wordt vervangen.

Hirotoshi: "Ik weet één ding zeker. De Japanners hebben een cultuur van vechten in de Formule 1. We zijn misschien dan wel beleefd, maar we zijn strijders. Mijn vader was een echte strijder. Hij haatte het om tweede te worden. Vlak voor zijn dood, toen Ayrton Senna niet meer kon winnen, klaagde mijn vader daarover vanuit zijn ziekenhuisbed."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

crasher
Silver Member

Mc Laren zal vanaf 2018 rijden met motoren van Renault of heb ik 't nou mis.

1 10-12-2017 23:56:14
Boekel
Member

Je hebt het helemaal juist!

11-12-2017 16:38:50
;