Menu
© Haas F1
Nieuws

Günther Steiner hoopt dat Romain Grosjean in 2018 kalmeert

11 reacties | 2177x gelezen
08-12-2017 14:00

EvDelft | Günther Steiner heeft laten weten dat hij hoopt dat Romain Grosjean in 2018 wat meer kan kalmeren wanneer het om berichten over de boordradio gaat.

Bron: F1i.com

Echter, hij denkt ook dat dat waarschijnlijk ijdele hoop is. De gefrustreerde uitbarstingen en klachten over de boordradio over de auto zijn uitgebreid uitgezonden in 2017. Tegen de tijd dat de Grote Prijs van Amerika werd verreden, was Steiner het zo zat, dat hij over de boordradio: "Shut up" riep tegen de Fransman.

Steiner: "In Austin werd het te veel. Ik vertelde hem dat we hem aan het monitoren waren, maar we kunnen niet allebei tegelijk over de boordradio praten. Als je constant op de radio bent, hoe kunnen we dan vertellen wat hij moet doen? Iemand moest hem stoppen, en gewoonlijk ben ik dat."

Echter, volgens de teambaas is er, ondanks het gedoe op de boordradio, het heel goed gaat tussen team en coureur. Hij denkt ook dat Grosjean langzamerhand een betere manier vindt om zijn frustraties te uiten.

"Het wordt al minder, hoewel ik er geen studie van heb gemaakt. Ik denk dat hij gekalmeerd is en zich heeft gerealiseerd dat het niet helpt. Het is niet goed en niet slecht - het helpt gewoon niet. Dus waarom zo doorgaan in plaats van een constructieve manier te zoeken? Hij heeft nog altijd van die uitbarstingen, maar gewoonlijk zijn ze korter. Behalve in Austin, dat was een slechte dag", aldus de teambaas.

Tevens denkt hij dat hij wat dat betreft zijn coureur niet in toom kan houden. Hij heeft het wel geprobeerd, maar het opgegeven.

"Zelfs als ik er een studie van zou maken, zou ik het niet kunnen oplossen. We spreken er soms over maar niet over hoe het aan te pakken. We praten meer over oplossingen. Hij is in het algemeen kalm maar heeft zijn pieken. Ik ga dat niet veranderen", besloot Steiner.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;