Menu
© Pirelli
Nieuws

Pirelli verdedigt komst superharde band

1 reactie | 1368x gelezen
07-12-2017 09:00

EvDelft | Pirelli heeft uitgelegd waarom het besloten heeft volged jaar een superharde band te introduceren als verzekering voor de ontwikkeling van de auto's voor 2018.

Bron: F1i.com

De Italiaanse bandenfabrikant, die sinds 2011 de enige leverancier is in de Formule 1, heeft twee extra bandentypen aangekondigd voor volgend jaar: de superharde en de hyperzachte. Beide banden staan aan het uiteinde van het spectrum. De teams twijfelen echter of de superharde band ook ooit gebruikt zal worden.

Mario Isola van Pirelli liet weten: "Het is heel simpel: het is onze verzekering. In de basis nemen we aan dat we de superharde band nooit nodig hebben. Maar het is moeilijk voor ons te weten hoe snel de nieuwe auto's worden doorontwikkeld en of sommige bochten kritiek zullen zijn. De harde band is genoeg op de circuits die zwaar zijn voor de banden, maar volgens de reglementen moeten we tijdens het seizoen een extra band toevoegen. We spelen liever op veilig."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Die superharde band was mijn idee gloeiendegleoeiende. (Super)hard dus minder grip en als het niet zo dikke loopvlak er aan is, komt de kleur er door en gaat de grip hard achteruit. Dàt was de insteek van mijn bericht aan Pirelli. Ik had het kunnen verwachten.

0 07-12-2017 18:21:06
;