Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo heeft twijfels vanwege Lewis Hamilton

1 reactie | 2532x gelezen
05-12-2017 22:00

EvDelft | Daniel Ricciardo zegt dat hij het voorbeeld van Lewis Hamilton wil volgen, nu hij overweegt een nieuwe contract te tekenen met Red Bull of niet.

Bron: Espress.co.uk

Het huidige contract van de Australiër loopt eind 2018 af en dan is er veel ruimte bij verschillende topteams, waarvan er enkele naar verluidt interesse hebben in zijn diensten. Hij wordt gezien als één van de coureurs die het beste kan inhalen en het feit dat hij vijfde staat in de eindstand van het kampioenschap is alleen te danken aan een aantal uitvalbeurten.

De 29 jaar oude coureur heeft laten weten dat hij zich niet laat opjagen een beslissing snel te nemen om bij te tekenen bij Red Bull. Hij refereert naar Lewis Hamilton en wil zijn voorbeeld volgen.

"Na afloop van mijn volgende contract zal ik de 30 gepasseerd zijn. Het is dus niet dat ik een broekie ben die elk contract maar aangrijpt om mee te mogen rijden. Aan de andere kant ben ik ook geen coureur die aan het einde van zijn carrière zit en hetzelfde doet. Sterker, dat laatste wil ik niet eens. Als je naar Lewis kijkt, toen hij voor Mercedes tekende was hij net zo oud als ik nu, als ik het me goed herinner. Hij deed het goed waar hij was, maar zijn carrière is sindsdien wel in een stroomversnelling geraakt. Er is dus veel het overwegen waard", aldus Ricciardo.

"Omdat iedereen een mening heeft, zal ik me beperken tot de mensen die mij na staan. Mijn prioriteit ligt bij het winnen van races en kampioenschappen. Daar kom ik nu niet eens in de buurt. Het is geweldig dat ik straks in de positie ben die keuze te maken. Het zal voor mij een nieuwe ervaring zijn. Ik wil graag met beide voeten op de grond staan en een volwassen beslissing maken. Misschien ga ik me wel als een volwassene gedragen!", besloot de Australiër.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ricciardo is in feite qua rijden/racen de oudste coureur die tot de verbeelding spreekt vanwege zijn sensationele racestijl.

Ik ben het niet met Ricciardo eens dat Hamilton "het goed deed" (bij McLaren) waar "hij zijn hele raceleven voor zou blijven rijden". Hamilton kan (en kon) alleen maar snelle rondjes rijden buiten verkeer met de veruit snelste wagen. Op basis daarvan heeft Mercedes hem binnen gehaald.

Ben natuurlijk benieuwd waar hij straks gaat belanden. Ferrari lijkt me schitterend want dan kan hij Vettel (mits zelfde materiaal) weer zijn "achterkant" laten zien. En bij Mercedes zal Hamilton ook geen partij voor hem zijn .

0 06-12-2017 18:27:34
;