Menu
© Autobahn.eu
Nieuws

Paddy Lowe onder de indruk van Robert Kubica tijdens de laatste test

1 reactie | 1800x gelezen
05-12-2017 18:00

EvDelft | Tijdens de laatste twee testdagen van het jaar, na afloop van de Grote Prijs van Abu Dhabi, zette Williams drie coureurs in: Lance Stroll, Robert Kubica en Sergey Sirotkin.

Bron: Express.co.uk

Kubica reed met de FW40 een tijd van 1'39"485, Stroll een 1'39"580 en Sirotkin reed een 1'39"947. De test was officieel gericht op het evalueren van de banden van Pirelli voor 2018, en natuurlijk weet buiten het team niemand hoeveel brandstof elke coureur bij zich had. Dat maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, de tijden te vergelijken.

Maar Paddy Lowe, de technisch directeur van Williams, was onder de indruk van Kubica, die in 2011 een zwaar ongeluk had waardoor hij zijn rechter arm nu nauwelijks nog kan gebruiken.

Lowe: "Wat Robert heeft laten zien is ongelooflijk, vooral na wat hij heeft meegemaakt. Hij heeft enorm veel talent maar ook is hij heel vastberaden terug te keren in de sport. Dit zijn de snelste auto's in de geschiedenis van de Formule 1 en hij was erg competitief. Zelfs op dit niveau moet je hem nageven dat hij heel wat bereikt heeft."

Er zijn zeker bij veel mensen zorgen dat vanwege zijn beperking, Kubica problemen gaat ondervinden in de Formule 1. Na het ongeluk is een stukje uit zijn rechter arm gehaald en hij heeft geen volledige bewegingsvrijheid in zijn rechter arm, maar hij lijkt daar geen last van te ondervinden.

Williams is het enige team dat nog een plekje heeft. Behalve Kubica en Sirotkin, zijn ook Paul di Resta, Daniil Kvyat en Pascal Wehrlein nog in beeld.

Lowe: "We hebben geen haast. We geven het alle aandacht die het verdient. En niet omdat het het laatste stoeltje is en omdat Robert het goed doet, maar we weten dat er veel coureurs zijn die voor ons rijden willen dus we laten niets los daarover."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

"Lewis. This is Paddy. This is an instruction"
Dat zijn de meest memorabele woorden en tevens het bewijs van een hilarische onkunde en mismanagement van Lowe.

Het verklaart, denk ik, ook de vreemde obsessie voor Kubica, maar die wordt hem uiteraard door Team Williams voorgekauwd.

0 06-12-2017 17:57:58
;