Menu
© F1.V10.pl
Nieuws

Sebastian Vettel snapt het niet

1 reactie | 2789x gelezen
04-12-2017 18:00

EvDelft | Sebastian Vettel heeft laten weten dat hij niet snapt waarom Robert Kubica uit alle macht probeert terug te keren in de Formule 1.

Bron: F1i.com

De carrière van de Pool kwam plotseling tot stilstand na een zwaar rallyongeluk in 2011. Echter, na zes jaar lijkt het erop dat hij de nieuwe teamgenoot wordt van Lance Stroll, bij Williams. Kubica heeft onlangs met het team uit Grove een hele serie tests afgewerkt, waarvan de laatste in Abu Dhabi. Deze tests leken behoorlijk succesvol te zijn. Echter, Sebastian Vettel snapt het niet.

"Het is heel tragisch wat er toen met hem is gebeurd. Hij werd gezien als een toekomstig wereldkampioen. Maar ik begrijp niet waarom hij nu zo graag terug wil keren. Waarom nu plas? Voor hem zou het een leuk verhaal zijn, maar aan de andere kant zijn er genoeg jonge coureurs die maar wat graag in dat stoeltje zouden willen zitten", aldus Vettel, die ooit nog teamgenoot was van de Pool.

Ook Nico Hülkenberg denkt dat het een mooi verhaal is als het Kubica zou lukken: "Tijdens de tests kun je zien dat hij de snelheid nog heeft, maar je kunt geen eerste ronde simuleren in Monaco, of Singapore. Ik hoop dat hij mee kan draaien op het hoogste niveau, als hij inderdaad volgend jaar rijdt. Ik denk dat hij niet meer dan 50% kans maakt."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

dickyduks
Silver Member

ja kubica heeft nog gelijk ook zijn herstel heeft wat langer geduurd dan hij dacht en hij wil laten zien dat hij nog kan racen. en of hij mee kan op het hoogste niveau ja dat is afwachten. dat zien we wel in 2018 wens hem veel sucsses.

0 05-12-2017 12:12:16
;