Menu
© Sauber
Nieuws

Pascal Wehrlein blijft bij 'plan A'

2 reacties | 1435x gelezen
04-12-2017 16:00

EvDelft | Pascal Wehrlein zegt dat hij er vertrouwen in heeft dat zijn prestaties bij Sauber hem zullen helpen in zijn carrière, ondanks dat hij volgend jaar niet in de Formule 1 uit zal komen.

Bron: Crash.net

Sauber is haar band met Ferrari aan het versterken door middel van een technische overeenkomst en een hoofdsponsor met Alfa Romeo voor 2018. Wehrlein, die uit de school van Mercedes komt, heeft het team na één seizoen alweer moeten verlaten. Zijn stoeltje wordt opgevuld door Charles Leclerc, uit de school van Ferrari.

Officieel is er nog één stoeltje vrij in de Formule 1, namelij bij Williams. Het Britse team wil echter een ervaren coureur hebben en kijkt naar Robert Kubica. Hoewel Wehrlein nog altijd op de wensenlijst staat van het Britse team, heeft Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, laten weten dat de kans dat Pascal bij Williams zal rijden in 2018, erg klein is.

Wehrlein: "Ik ben blij met de afgelopen twee seizoenen, waarbij ik zeker weet dat mijn prestaties van 2017 mij heeft geholpen voor de toekomst. Ik ben nog altijd in gesprek met teams. Het is plan A en over andere plannen heb ik nog niet gesproken. Ik ben altijd proactief en ik wil graag overal bij betrokken zijn. Ik wil alles weten wat er gaande is."

Pascal Wehrlein scoorde vijf punten voor Sauber door twee keer in de top tien te finishen. Hij was de enige coureur van Sauber die punten scoorde maar kon niet verhinderen dat zijn team als laatste eindigde in het kampioenschap voor constructeurs.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

F1Uil
Quite a regular

Toch een nare smaak in mijn mond als je beseft dat hij de enige coureur is die punten gescoord heeft voor Sauber. Laat Kubica voor wat het is en kies voor Wehrlein Willaims!

1 04-12-2017 17:14:17
Sicko
Gold Member

Vooral ook omdat jong megatalent Wehrlein een Mercedes-protegé is en de (te) oude Kubica niet. En Williams moet natuurlijk van die idiote "minimum leeftijd" af.

06-12-2017 17:50:14
;