Menu
© Pirelli
Nieuws

Pirelli voorspelt meer pitstops in 2018

13 reacties | 2892x gelezen
02-12-2017 20:00

EvDelft | Ondanks dat Pirelli heeft laten weten dat het heel goed in staat is banden te maken die een hele race mee kunnen gaan, heeft de Italiaanse bandenleverancier laten weten dat het de show wil verbeteren.

Bron: Pitpass.com

De bredere banden die dit jaar werden geïntroduceerd zagen de voorspelde toename in snelheid, waardoor enkele ronderecords aan flarden werden gereden. Maar, in tegenstelling tot de voorspelling, waren er maar bij 10 races de ronderecords werden verbeterd.

Bovendien, zoals de mensen die afgelopen zondag wakker konden blijven tijdens de race, hebben kunnen zien, worden de races vaak nog verreden met één pitstop door de kop van het veld. Om meer pitstops te forceren, heeft Pirelli besloten de banden zachter te maken, zodat die sneller slechter worden. Daarmee hoopt het bedrijf meer drama aan de races toe te voegen zodat ook de kop van het veld meer dan één keer voor vers rubber naar binnen moet.

En daarom is de hyperzachte band ingevoerd...

Niet alleen dat, alle banden worden zachter. Dat betekent dat de zachte band van 2018 net zo zacht is als de superzachte band van 2017. Daar komt dus de hyperzachte band bij, welke derhalve twee stappen zachter zal zijn dan de superzachte van dit seizoen. Lewis Hamilton was zeer te spreken over deze nieuwe banden en noemde ze 'de beste banden die Pirelli ooit heeft gemaakt'.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;