Menu
©
Nieuws

Sebastian Vettel ziet op tegen rijden met de halo

2 reacties | 1640x gelezen
02-12-2017 18:00

EvDelft | Sebastian Vettel zegt dat hij er niet naar uitkijkt volgend jaar met een gesloten cockpit te gaan rijden. In 2018 wordt door de FIA de halo verplicht gesteld en hoewel Vettel er vanuit gaat dat men er uiteindelijk aan zal wennen, heeft hij er weinig zin in.

Bron: ReadMotorSport.com

De halo is sinds 2016 tot uitentreuren getest, naar aanleiding van een aantal ongelukken waarbij coureurs met puin aan het hoofd zijn getroffen (en overleden). Als gevolg daarvan heeft de FIA laten weten dat de halo volgend jaar verplicht wordt. Daarmee komt een einde aan 67 jaar racen met een open cockpit in de Formule 1.

Hoewel het apparaat enorme weerstand van de coureurs en de fans heeft opgeroepen, laat Vettel weten dat de halo geen beperkingen in het zicht geeft. Hij heeft zelf regelmatig met de halo getest.

"Ik kijk er niet naar uit te rijden met de halo, maar het hoort er nou eenmaal bij. Ik weet zeker dat we eraan zullen wennen. Ik heb het nu een paar keer geprobeerd hoewel er wat dingen moeten veranderen. Zo kunnen we de startlichten niet zien bij aanvang van de race. Je moet er een beetje omheen werken. Ik denk echter dat wanneer we volgend jaar met de auto's gaan rijden, hoewel het recht voor je neus zit, je er toch snel aan went. Je kunt zien wat je moet zien, anders wordt het niet geïntroduceerd", aldus de Duitser.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

vnons
Senior Member

Ik heb wel zitten denken over de Halo en waarom moet zo'n ding persé zwart zijn ? is er geen doorzichtig kevlar of heel sterk plexiglas te fabriceren waardoor ze ondanks de Halo er toch (gedeeltelijk) doorheen kunnen kijken ?

1 02-12-2017 18:10:58
cajos
Bronze Member

Er doorheen kijken zal het beeld vervormen met alle rondingen die er aan zitten en dan wordt je er helemaal scheel van en zal de veiligheid pas echt in het gedrang komen.

02-12-2017 21:04:33
;