Menu
© Sauber
Nieuws

Sauber maakt haar coureurs voor 2018 bekend

1 reactie | 1417x gelezen
02-12-2017 12:07

EvDelft | Alfa Romeo Sauber heeft laten weten dat voor 2018 de coureurs Charles Leclerc en Marcus Ericsson voor hen zullen rijden.

Bron: ReadMotorSport.com

Onlangs heeft Sauber een miljoenendeal getekend met Alfa Romeo en tijdens de officiële bekendmaking daarvan liet het Zwitserse team weten dat in 2018 de jonge Monegask zal rijden naast de meer ervaren Zweed.

Leclerc komt uit het opleidingsprogramma van Ferrari en hij zal Pascal Wehrlein, die uit de stal van Mercedes komt, vervangen. Leclerc heeft dit seizoen de titel in de Formule 2 gewonnen en reed in 2017 ook al enkele vrije trainingen voor het Zwitserse team.

Naast Charles zal dus Marcus Ericsson uitkomen, die zijn vierde seizoen voor Sauber zal rijden, nadat hij aan het einde van 2014 van Caterham overstapte naar het Zwitserse team. De Zweed wist negen punten te behalen in zijn eerste jaar bij Sauber, maar daar is het ook bij gebleven.

Het lijkt erop dat Antonio Giovinazzi, die nog kans maakte op het stoeltje naast Leclerc, de derde coureur van het team wordt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Zonder Ericsson geen eigenaar/sponsor voor Sauber. Mèt Ericsson ook geen zicht op betere resultaten voor Sauber. Maar zo kan het het nou eenmaal bij Sauber alleen maar..
sson

Je zou je kunnen afvragen waarom eigenaar Longbow nog steeds Ericsson sponsort. Waarschijnlijk een (te lang) lopend contract, maar ze kunnen toch wel iets beters vinden om te sponsoren?

0 03-12-2017 10:00:45
;