Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas wil beslissing over budgetlimiet in 2018

0 reacties | 1444x gelezen
02-12-2017 12:00

EvDelft | Günther Steiner, de teambaas van Haas, wil dat Liberty Media halverwege het seizoen 2018 de details bekend maakt over het budgetlimiet, zodat het team verder kan met een geplande herstructurering.

Bron: Crash.net

Haas kwam aan het begin van 2016 de Formule 1 in als nieuw team, vlak voordat Liberty Media de rechten van de Formule 1 overnam. Direct daarna werd er gesproken over een budgetlimiet. De gesprekken daarover staan hoog op de agenda om een meer gelijk speelveld te creëren. Haas is ondertussen bezig met het plannen voor uitbreiding van het team. Het heeft nu twee seizoenen gehad. Steiner zegt dat het moeilijk is beslissingen te nemen over het aantrekken van nieuw personeel als er een maximum komt te staan op het budget of het aantal mensen dat een team in dienst mag hebben.

"We zijn al begonnen met het uitbreiden van het team tijdens de zomer van 2017. Echter, die mensen moesten allemaal hun draai vinden. Op dit moment willen we stoppen met het uitbreiden van ons team omdat we niet weten wat Liberty precies in gedachten heeft voor het maximale budget. Waarom zouden we gaan uitbreiden als we over één of twee jaar al die mensen weer moeten ontslaan?", aldus Steiner.

"We moeten momenteel gewoon zorgen dat we onze mensen beter benutten. Na volgend jaarweten we meer over de richting die de Formule 1 opgaat in 2020 en 2021. Met de maximale budgetten in de toekomst weten we niet waar we aan toe zijn op dit moment. Ik wil niet groeien voordat we meer weten. Wanneer we de plannen kennen, kunnen we daarop reageren. Het heeft geen nut nu te gaan plannen en dan volgend jaar alles opnieuw te moeten doen. Het is nog maar drie jaar voordat alles van start gaat. Maar we willen volgend jaar al mensen gaan recruteren, om deze mensen in 2019 gesettled te hebben", ging de teambaas verder.

Hoewel Steiner weet dat er een grote uitdaging ligt voor Liberty om alle teams op één rij te krijgen wat betreft een maximaal budget, liet hij weten dat deze maatregelen toch echt nodig zijn: "Ik denk dat Liberty Media hier heel hard aan aan het werk is. Het is moeilijk 10 teams die allemaal zo verschillend zijn in structuur, ambities en alles in de sport met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ze moeten het voorzichtig aanpakken en ik hoop dat we halverwege volgend jaar meer antwoorden hebben.'


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;