Menu
© McLaren
Nieuws

Tape in diffuser zorgde voor 'rallyauto' voor Stoffel Vandoorne

11 reacties | 2307x gelezen
01-12-2017 08:00

EvDelft | De 'rallyauto', zoals Stoffel Vandoorne zijn wagen omschreef tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi, was een gevolg van een groot stuk tape dat vastzat in de diffuser.

Bron: PlanetF1.com

De laatste race van het seizoen was voor Vandoorne een lastige. Hij finishte uiteindelijk als twaalfde. De coureur liet weten dat hij problemen had zijn wagen onder controle te houden en dat het voelde alsof hij een rally aan het rijden was. McLaren heeft inmiddels laten weten wat er aan de hand was.

"We denken dat Stoffel een groot deel van de race rond heeft gereden met een groot stuk tape dat in de diffuser vastzat. Het is van dat super plakkerige tape van 5 centimeter breed dat toerwagens gebruiken om de voorbumper vast te zetten. Aan het einde van de race zat er nog altijd een stuk van 20 centimeter in de linkerkant van de diffuser vast", aldus Tom Stallard, de ingenieur van Vandoorne.

"We denken dat tijdens de race het stuk tape vele malen groter was. We hebben gezien dat het verlies aan neerwaartse druk over de hele ronde gezien gelijk was aan het rijden met DRS open, maar dan zonder het verlies van drag. Rond ronde 22 verbeterde de situatie en kon Stoffel zijn snelheid opvoeren. We denken dat tot dat moment de tape over de hele diffuser zat, maar daarna afbrak en alleen aan de linker kant vast bleef zitten. Ik denk dat het originele stuk wel een halve meter lang is geweest", ging Stallard verder.

"Pierre Gasly, die tijdens de openingsfase van de race vlak achter Stoffel reed, meldde dat de auto ontzettend last had van overstuur. Tevens zei hij dat hij iets kon zien wapperen in de diffuser. Nu we dit allemaal weten, denk ik dat Stoffen geweldig werk heeft verricht zijn auto op de baan te houden én zes auto's achter zich te houden", besloot de ingenieur.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;