Menu
© Mercedes
Nieuws

Flavio Briatore: "Ze willen Max Verstappen 'vermoorden', het gaat nergens over!"

2 reacties | 3306x gelezen
24-11-2017 08:00

EvDelft | Flavio Briatore is een heel grote fan van Max Verstappen, maar de voormalig teambaas is heel erg kritisch tegenover hoe het jonge talent wordt behandeld door de stewards.

Bron: F1i.com

Sinds hij in 2015 zijn debuut maakte bij Toro Rosso in d Formule 1, heeft Verstappen vriend en vijand verbaasd met een ongelooflijke kunde en een flamboyante rijstijl, waardoor hij vorig jaar in Spanje, tijdens zijn eerste race voor Red Bull, als overwinnaar over de streep kwam. Hij was pas 18 jaar oud.

De even flamboyante Briatore zegt dat Verstappen alles belichaamt wat de fans kunnen waarderen en willen zien en dat de stewards in de Formule 1 moeten stoppen met het ontmoedigen van de rijstijl die de Nederlander hanteert.

Briatore: "Verstappen is de nieuwe ster in de Formule 1. Hij doet het heel goed, maar ze proberen hem te 'vermoorden'. Het gaat nergens over. Als ik de baas was over de Formule 1, zou ik wel 12 coureurs als Verstappen op de startopstelling willen zien! Max is extreem uitzonderlijk. Hij is jong, spot met het systeem, en hij haalt in. Het publiek is gek op die kwaliteiten."

De voormalig teambaas van Benetton en Renault denkt dat hoe meer straffen Max krijgt, hoe populairder hij wordt: "Hoe vaker Max gestraft zal worden, hoe meer de fans hem in hun hart zullen sluiten. Ik vind het idioot dat hij bijna elke race een straf krijgt."

"De Formule 1 is veel te veel gecontroleerd. Ze moeten de coureurs vrijheid geven te strijden. Het is een groot verschil met de MotoGP. Daar strijden de coureurs wiel aan wiel met elkaar met 300 km/u en de fans stromen binnen", sneerde de Italiaan nog even naar de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

In feite zegt hij dat de ouwe rondjesrijders-meuk moet opzouten. Daarbij valt hij ook zijn Renault-WK Alonso af. In die 2 jaren heeft Alonso ook niets anders gedaan dan de WK's daarna.

1 24-11-2017 17:59:37

dat zegt hij helemaal niet, hij bedoelt dat ze een voorbeeld kunnen nemen aan de motoGP, waar ze bijna nooit een straf krijgen, wat wiel aan wiel racen mogelijk maakt en dat is wat de fans aantrekt. de stewards in de F1 willen graag hun regeltjes implementeren en van zich laten spreken en 'knuffelen' de sport hiermee dood, omdat iedereen bang is voor een straf. en het lijkt erop dat ze met 2 maten meten, wanneer het Verstappen betreft. dat staat er ... (:

25-11-2017 10:43:56
;