Menu
© Renault
Nieuws

Renault kiest wellicht agressie boven betrouwbaarheid in Abu Dhabi

1 reactie | 1655x gelezen
23-11-2017 20:00

EvDelft | Cyril Abiteboul, hoofd van de Formule 1-afdeling van Renault, zegt dat het team erover denkt agressie boven betrouwbaarheid te verkiezen in de laatste race van het seizoen.

Bron: F1i.com

Na een aantal beschamende motorproblemen in de afgelopen races, koos de motorleverancier ervoor het vermogen van de motoren terug te schroeven voor de Grote Prijs van Brazilié. Beide auto's van Renault en van Red Bull haalden de finish, maar de snelheid zat er niet echt in.

Renault was niet blij dat de beide auto's van het fabrieksteam samen maar één punt wisten te behalen. Nico Hülkenberg werd tiende, Carlos Sainz elfde. De vraag is nu wat Renault gaat doen in Abu Dhabi. Gaat het team proberen alles uit de kast te halen, met als risico dat alle motoren ploffen, of gaan ze net als op Interlagos voor veiligheid?

In beide gevallen kan Renault de twee punten die het voorsprong heeft op Haas in het kampioenschap voor constructeurs kwijtspelen. En dat verschil zal het team heel wat geld kosten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Dat terugschroeven; De wagen van Verstappen hield er mee op op Spa. omdat Renault een soort van veiligheidsdingetje op de motor had zitten. De motor kon terug in de pitbox gewoon gestart worden.

Frappant dat Renault blijkbaar bepaalt hoe de motor bij klanten afgesteld wordt, welk vermogen beschikbaar is. Daarmee zou Renault zichzelf kunnen bevoordelen.

0 24-11-2017 17:47:00
;