Menu
©
Nieuws

Fittipaldi wil nieuwe Braziliaanse coureur in F1 worden

10 reacties | 2131x gelezen
20-11-2017 15:00

EvDelft | Pietro Fittipaldi zegt dat hij een toekomst in de Formule 1 voor ogen heeft. Hij is vastbesloten het gebrek aan Braziliaanse coureurs in de sport op te vullen zo snel als mogelijk is.

Bron: MotorSport.com

Nadat hij in Bahrein de titel behaalde in de Formule V8 3.5, kreeg Fittipaldi de kans tijdens de rooktest voor de LMP1 - waar ook Fernando Alonso aan deel heeft genomen - een Porsche 919 Hybrid LMP1 te testen. De 21 jaar oude kleinzoon van voormalig wereldkampioen Emerson Fittipaldi (wereldkampioen in 1978) liet weten dat hij nog nadenkt over wat hij in 2018 gaat doen. Hij wil graag de ladder omhoog klimmen in de enkelzitters, ondanks dat hij een succesvolle test had in de Porsche.

"Formule 2 is een mogelijkheid. Ik wil graag door naar de Formule 1. Op dit moment richt ik mij op de enkelzitters. Het behalen van de titel in de Formule 3.5 betekent dat ik in aanmerking kom voor een superlicentie. Dat helpt me voor de toekomst", aldus Fittipaldi.

Het vertrek van Felipe Massa na de volgende race uit de Formule 1, betekent dat er geen Brazilianen meer in de sport zullen racen. Dat zal voor het eerst zijn sinds het debuut van Emerson in 1970 dat er geen Braziliaan het hele seizoen in de Formule 1 zal rijden.

"Helaas zullen er in 2018 geen Brazilianen in de Formule 1 racen. Sinds mijn grootvader in 1970 in de Formule 1 reed, is er altijd een Braziliaan geweest. Ik ga mijn uiterste best doen er te komen. Hopelijk niet alleen dat, want ik wil de Braziliaanse vlag boven het podium zien wapperen", aldus Pietro.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;