Menu
© McLaren
Nieuws

Lance Stroll vindt dat hij het dit jaar goed heeft gedaan

4 reacties | 1447x gelezen
20-11-2017 09:00

EvDelft | Lance Stroll geeft zichzelf een 8,5 uit 10 voor zijn eerste seizoen in de Formule 1, ondanks dat hij in eerste instantie behoorlijk last had van het kritiek dat hij kreeg.

Bron: F1i.com

Hij wordt door velen gezien als 'dat rijke jongetje' en Stroll stond onder druk om te presteren bij Williams. Velen zijn van mening dat hij zijn stoeltje bij het team dankt aan de miljarden van zijn vader, Lawrence Stroll. De nu 19 jaar oude Canadees zat de storm uit en leerde door te doen. Hij vindt zelf dat hij het goed heeft gedaan.

"Wanneer ik terugkijk op het seizoen, moet ik zeggen dat er erg veel uitdagingen zijn geweest, vooral aan het begin. Er waren ook geweldige momenten. Ik heb op de voorste rij gestaan en op het podium", aldus Stroll.

Hij was in gesprek met het Duitse blad Auto Motor und Sport, die hem vroeg welk cijfer hij zichzelf zou geven.

Lance: "Er is altijd ruimte voor verbetering, dus het is zeker geen 10. Ik zou zeggen een goede 8,5. We hadden echt een goed seizoen met veel punten. Maar ik vind niet dat ik een 9 heb verdiend."

De kwalificatie lijkt een zwak punt te zijn voor de coureur in zijn eerste jaar, en Stroll liet weten dat hij daar inderdaad zichzelf moet zien te verbeteren.

"Ik kan mezelf op alle vlakken verbeteren. Veel kleine dingetjes. Vaak ook had ik pech in de kwalificaties, maar ik kan zeker mezelf ook verbeteren. Ik kan absoluut een betere en meer complete coureur worden. Dat kost echter tijd en ervaring. Het was pas mijn eerste seizoen", antwoordde de nieuwkomer.

Wat betreft de onophoudelijke steken onder water, liet de Canadees weten dat hij zich richt op zichzelf en niet luistert naar wat anderen zeggen.

"Ik richt me niet op wat men zegt of schrijft. Ik lees geen kranten en ik luister niet naar de jaloezie van de haters. Het is belangrijk mijn hoofd leeg te houden. Ik heb tot in de Formule 1 alles gewonnen. Ik heb mezelf bewezen en de wereld weet dat ik races en kampioenschappen kan winnen. Dit is allemaal nieuw voor mij. Ik moet mezelf aanpassen en groeien", besloot hij.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Stroll heeft me positief verrast, want hij is in feite een pay-driver. Heeft weliswaar 2 jaar deel uitgemaakt van de Ferrary-Driver-Academy, maar daar is hij vorig jaar uitgestapt om om bij Williams in te kunnen stappen.

Heeft gelukkig niet al te veel van Massa aangenomen, maar heeft zijn eigen plan getrokken. Resultaat: Hij staat op vrijwel dezelfde plek als Massa in de ranking. Stroll gat er wel komen.

Vreemd genoeg wordt zijn rijstijl nog wel eens bekritiseerd, de stijl zou "te ruw" zijn. Zelfs vriend Mol meende dit in de TV-reportages meerdere keren te moeten benoemen. Ik vind de stijl echter prima, hij rijdt "out of the box", het is daarom zo veel veel leuker om hem te zien rijden.

Tof dat Williams Stroll aangehouden heeft. Hij is een verrijking voor de F!.

0 20-11-2017 18:26:43
Camiel221
Nieuwspress

hij heeft zeker stappen gemaakt dit jaar. Echter wil ik nu wel zien hoe hij het doet naast een coureur die er met de volle 100% voor gaat. Want laten we eerlijk zijn, massa was gewoon zijn tijd aan het uitzitten. Afgelopen GP (brazilie) was de enige GP waar je wat vuur aan massa zijn kant zag. De rest van het seizoen is hij de TV niet waard geweest. Als kubica terug gaat komen en op zijn oude niveau kan rijden zullen we echt zien wat stroll waard is.

En laten we niet vergeten stroll heeft williams ook heel veel nieuwe onderdelen laten maken door al zijn crashes.

0 20-11-2017 19:32:04
Misjab
Gold Member

Zou het zelf niet meer dan 7.5-8 geven, maar inderdaad niet slecht gedaan voor een zo jong iemand, met zoveel druk erop (neem maar aandat er va n pappies kant ookveel komt). Gaat nooit WK materiaal worden, maar rijdt ook niet rond als typische paydriver. Zal volgend jaar toch wel wat meer groei moe tenlaten zien.
Bne benieuwd

0 21-11-2017 05:17:14
Addy B
Senior Member

8.5 ????

Wat een overschatting zeg.

Ik vind het, behalve het geld voor Williams, nou niet echt een aanwinst.
Gewoon een doodeenvoudige "mee rijder" van het kaliber 13 in een dozijn.

Ik zie hem liever vertrekken.
Hij neemt tenslotte een stoel in bezit die ook voor iemand geweest had kunnen zijn die wel een beetje kan racen.

@ Camiel

" Echter wil ik nu wel zien hoe hij het doet naast een coureur die er met de volle 100% voor gaat.
Want laten we eerlijk zijn, massa was gewoon zijn tijd aan het uitzitten."

En dan nog was Massa beter.
Met nog een race te gaan heeft Massa twee punten meer.

@ Misjab

"maar inderdaad niet slecht gedaan voor een zo jong iemand, met zoveel druk erop."

Ik snap wat je bedoelt, maar vind dit soort reacties altijd vreemd.
Max is maar 1 jaar ouder, en de druk lijkt me nogal wat groter bij Max.

De druk bij Stroll valt wel mee hoor.
Niemand die iets verwacht, en als hij aan de finish komt is het al een goed resultaat.

0 21-11-2017 12:55:42
;