Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo denkt dat Red Bull kan winnen in Abu Dhabi

1 reactie | 1856x gelezen
19-11-2017 15:00

EvDelft | Daniel Ricciardo is van mening dat Red Bull een behoorlijke kans heeft het seizoen 2017 met een overwinning af te sluiten.

Bron: NBCSports.com

Na een langzame start van het seizoen 2017 wist Red Bull enorme stappen te maken door de RB13 flink door te ontwikkelen. Daarmee kon het in de laatste paar races Ferrari en Mercedes uitdagen op snelheid. Het circuit Yas Marina in Abu Dhabi heeft een aantal langzame sectoren die goed bij de RB13 zouden moeten passen. Daarom is de Australiër van mening dat Red Bull een goede kans heeft de laatste race op het podium te komen, of misschien zelfs te winnen.

"Yas Marina is altijd één van mijn favoriete circuits geweest. Hoewel ik hier altijd goede races heb gereden, ben ik nog nooit op het podium gekomen. Dat was met Suzuka ook zo, en die trend heb ik dit jaar gebroken. Hopelijk kan ik in Abu Dhabi hetzelfde doen. Als je zoveel tijd naast de auto doorbrengt, na afloop van het seizoen, helpt het altijd als je de laatste race sterk geweest bent. Ik denk dat we de snelheid hebben om dat te bereiken", aldus Ricciardo.

Red Bull wist dit seizoen drie races te winnen: Ricciardo in Azerbeidzjan, en Max Verstappen in Maleisië en Mexico.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sicko
Gold Member

Ik vind het schitterend, de bescheidenheid van Ricciardo om in de wij-vorm de spreken. Uiteraard realiseert hij zich dat hij een sterke teammaat heeft die dezelfde mogelijkheid ziet.

Overigens het enige spannende, nou ja spannende, zou een positie-wisseling in de eindranking van plaats 2 en 3 kunnen zijn. Als Bottas wint en Vettel buiten de punten rijdt.

0 19-11-2017 18:11:25
;